A Moszkva tér elszéllkálmánteresítése 20150914

Reggeli állapotok

A “kitömött” alagút, azaz a különböző helyekről (jellemzően az új épület alapjaitól) összehordott földdel betömött alagút a föld kiásása után. Egy markológép parkol benne.

Az Ostrom utcától a tér. Kaotikus rend.

A postapalota előtti utca teljes felújítása közben. Mondjuk az alagút tetejének széléről vajon meddig tartott volna letakarítani a sittet, hogy ne 50 kilós betontörmelék heverjen a legszélén?

Az alagút környéke. A céltalanul tévelygő munkások száma: 6.

A tér közepe. Maga a szorgalom.

A metróépület “ikonikus” épületének maradványa. Túl drága lett volna lebontani? Egy oda nem illő, idejétmúlt vacak lesz, akármihez kezdenek vele. De ha már kitalálták, hogyan nyúljanak hozzá, vajon miért nem csinálják éjjel nappal?

A Margit körúti torkolat, a bal szélen egy “multikarcsival”. Vajon honnan kukázták elő ezt a járművet (Multicar), ami az NDK (?) ipar csodálatos terméke, valahol a rotációs kapa és a kerti traktor között áll az evolúcióban és semmilyen ipari felhasználásra nem alkalmas? Az éppen céltalanul tévelygő munkások száma: 8.

A felhők a tér felett. Öten a négytengelyesek mellett egyeztetnek, valamivel hátrébb ketten sétálnak, hárman pedig lengő teher alatt álldogálnak. A munka nélkül tévelygők száma: 10.

Folyt. köv.