E heti folklór

Az nem kétséges, hogy itt a tavasz. Vége a hóesésnek, reggeli pluszok vannak, jön a rügyfakadás és a tavaszi tüntetési szezon. Bár valójában rövid tél volt ez (nevezhetnénk egy hosszú ősznek, gyk. február utolsó két hetében volt igazán tél, vagy csak rosszul emlékszem?), az emberek idegei úgy tűnik a pattanásig feszültek a válság ( meg a tél) miatt. Most már kezd mindenki ideges lenni.

Van, akinek a levezetés nem nagyon megy, úgyhogy inkább kártékony pletykálgatással tölti idejét. Az eheti pletyka (ami a létező legrosszabb is egyben) az az, hogy a bankok pénteken, 13-án (ez máris elhiteti a népesség 70 százalékával a pletyka igazi voltát) “zárolják” a betéteket és az emberek pénz nélkül fognak maradni és az állam csődbe megy és vége a világnak.

Ezért, aki csak teheti, az vegye ki a bankokból a pénzét  – szól a fáma – és vegyen eurót.

Szuszááááá!

Ennél nagyobb butaságot nem hallottam régen. Még egyszer! ENNÉL NAGYOBB HÜLYESÉGET NEM HALLOTTAM JÓ RÉGEN.

A fenti szcenárió nem következhet be. Mert a rendszer nem engedi. Nem a porszemnyi magyar rendszer, hanem az európai és világméretű közgazdasági rendszerek. Pont. Ha pedig mégis, akkor már teljesen mindegy lesz, hogy milyen valutanemben tartod a vagyonod, azt buktad.

Aki ennek bedől, az nem normális. Egyrészt, rekordárfolyamon vesz eurót. Ennek az lesz a következménye, hogyha lecseng a spekuláció, vége a hype-nak, akkor nagy veszteséggel fogja visszaváltani forintra a pénzét. Akkor kinek fog szemrehányást tenni? Gondolom nem magának.

Másrészt, ha az emberek bizalma ilyen silány lenne a bankokkal szemben (akiknél ugye sorban álltak még nem régen 30-40 évre hitelért), akkor az nagyon sok jóra nem adna okot. Márpedig sajnos az emberek ilyen könnyen befolyásolhatóak.

EMBEREK, NE DŐLJETEK BE ENNEK A HÜLYESÉGNEK!

Ki kell mondanunk, az emberek olyan ostobák, hogy bizony megindultak a tömegek kivenni a pénzüket a bankokból és vidéken sok helyen elfogyott az euró. Pedig ez a legnagyobb butaság, amit csak lehet tenni ebben a helyzetben. Ilyenkor konzervet kell venni, krumplit, hagymát, lisztet – jó sokat. Aranyékszert – de nem pénzt. Vajon milyen ostoba logika mentén jutnak el az emberek odáig, hogy a bizalomhiányos forintot a méregdrága euróra váltsák, miközben szidják az EU-t (is). Ilyenkor fogyasztani kell. A fogyasztás növekedése csökkenti a gazdasági válságot, semmi más. A növekedés újraindulása, az.

Az eheti folklór arról fog szólni, vajon sikerül-e az utca emberének megrogyasztania a magyar bankrendszert, hogy vasárnap már ne kormányellenes tüntetésre kelljen menni, hanem fosztogatni a közeli szupermarketbe! ? Te mire tippelsz? Eheti szavazásunk tehát szóljon erről, mi várható a hétvégére? Államcsőd, polgárháború, semmi. Nagyjából ezek az alternatívák, szavazni a jobb oldalsávban tessék!

E heti folklór” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Ez a hype egyszerűen szánalmas.
    Nemrégen beszélgettem arról a családommal, hogy válság és miegyebek és, hogy miért is félnek ennyire az emberek az államcsődtől. Mert, ha lesz államcsőd, akkor már valóban mindegy lesz, hogy kinek mennyi pénze van, az fog számítani, hogy hány tehene van 🙂 Már akkor mondtam neki (erről a hype-ről nem is tudtam, talán még el sem indult akkor), hogy egy lehetőség van az államcsődre, mégpedig az, hogy az emberek kicseszik a pénzüket az OTP-ből, amit állambácsinak kötelező kiadni. Ezen esetben az OTP bedől, és vélhetően rádől az állam is és akkor fusson ki merre lát. Szerintem most leginkább türelem és higgadtság kell. Egyelőre az éhenhalástól még nem kell félnünk, tehát felesleges a pánik. Amikor meg már éhezni fogunk, akkor még feleslegesebb lesz a pánik :D.

    • Teljesen igazad van. Most nem azon kellene rágódni, hogy mi lesz, ha államcsőd lesz (nem lesz!), hanem azon, hogy hogyan kellene új életet kezdenünk a válság után (mert ez így nem fog menni tovább)…

      (Elütéseket szíves engedelmeddel javítottam.)

Hozzászólások lezárva.