Ma reggeli abszurd

Már régen volt “ma reggeli”, úgy látszik, bringázni kell ahhoz, hogy ilyen dolgok történjenek velem. Álruhában a nép közé kell keveredni, nem másfél tonna páncéllal védve besuhanni a munkahelyre. Az őzike is csak akkor jön oda hozzád, ha bringázol, úgyhogy nincs mese, ki kell ezt próbálni. Meg kell élni, mert enélkül csak vegetáló virtuális lények leszünk!

Hétfő reggel, Budapest, napsütés. A frizura tart. A Duna Plazánál rossz volt a lámpa, úgyhogy az autók megállíthatatlanul hömpölyögtek a Váci úton, végül kifelé elfogytak, a befelé jövők is megálltak (többé-kevésbé). A Duna Plaza alól kijövő autós simán ráállt a zebrára és a kerékpárútra, és még ő kezdett el hőbörögni, amikor egy bringás megállt, mert nem akart átmenni a motorháztetején. Na itt szakadt el nálam is a cérna, amikor nekiállt dudálni a bringásnak, meg hadonászni, meg üvöltözni. Tőlem a leeresztett ablakon át kapott egy kis verbális helyreigazítást.

Namindegy, jövök szépen befelé, amikor is az irodaház ajtaja nem nyílik. Mondom, mi a rák, beragadt? Próbálom újra. Semmi. Látom, hogy egy új arc a portás (hetente cserélődnek), integet. Mondom neki, ne integessél, hanem nyisd ki. Nem nyílik. Nagy nehezen előkaparom a belépőkártyát, villog az olvasó, mint állat. Nagy nehezen sikerül bejutnom. Őr büszkén közli, hogy ez egy új policy, az ajtón csak belépővel lehet bejönni. Csúcs, mondom, nem kellett volna erről esetleg egy tacepaót kirakni? Hát, az a főnökség dolga – jön a válasz. B+, gondolom, nem a főnökséget nézik hülyének, hanem téged!

Eközben a forgóajtón bebilleg két fazon. Mondom az őrnek, a forgóajtó működik? Igen, az működik. Ott nincs kártyaolvasó, az nem baj? Nem az nem baj! De szóljak a főnökségnek, mert az ő visszajelzéseiket nem veszik figyelembe. El tudom képzelni, ha szólni mer, kirúgják.

Vagyis hiába vagyunk a portások országa, minden portásnak van egy főnöke. A főportás! 😉

Kedd reggel, erős szél. A frizura még mindig tart. Ajtó még mindig zárva, egy szempillantásnyi helyzetfelmérés és megyek neki a forgóajtónak. Bringa elfér, már bent is vagyok. Mindenki bek@phatja.

Annyira rühellem, amikor egy bérirodaházban az üzemeltető bérlő-ellenes rendelkezéseket hoz. Miért fáj az neki, hogy egy sima ajtón járt be az emberek többsége? Járjon inkább a motoros forgóajtón? Azt olcsóbb megcsináltatni, ha tönkremegy (mert ha mindenki azt használja, az bizony tönkremegy). Ha az is kártyával működne, akkor azt mondanám, OK. De azon ki be mászkálhatnak a népek, hozzájuk sem szólnak a portások.

Portásland.

Az ablakom alatt pedig továbbra is füstölnek a dohányosok, most már tényleg nyakon öntöm őket. Micsoda egy egoista világ ez!