Red Bull Air Race-n jártunk

Reggel korán próbáltunk kelni, úgy-ahogy sikerült. Megcéloztuk a kilenc órás indulás, ami kivételesen sikerült is, úgyhogy meg is lepődtem. A kocsival az irodához mentünk, ott leparkoltuk a mélygarázsba, még egy instant kávé is belefért, aztán mentünk a HÉV-hez és azzal utaztunk a Batthyány térre. Tíz óra előtt néhány perccel értünk oda, megállapítottuk, hogy ugyanúgy a délre eső lépcsőn érdemes lemenni az alsó rakpartra, úgyhogy odaálltunk a lépcsőhöz. Néhány perccel tíz után be is engedtek, úgyhogy mehettünk a tuti helyet megkeresni. A korábbi években ugyanis az történt, hogy mire kiértünk, a kordonnál álltak emberek. 2007-ben a falnál álltunk a bringákkal, annyian voltak, hogy alig lehetett elférni a rakparton, ráadásul a bringák miatt mindenki rosszalló pillantásokat vetett. Viszont kiérve a tömegből az alsó rakparton elég gyorsan hazaértünk bringával. Tavaly metróval mentünk, az is megfelelő volt, most megint valami újat próbáltunk. Idén volt időnk megkeresni azt a helyet, ahol nem a Red Bull Street Parade-ról ismert háromméteres tyúkketrec volt lerakva a parton, hanem egy olyan, ami felett el lehet nézni (legalábbis nekem biztosan). Ezért a helyért megérte három órát várni, bár egy szék jól jött volna…

Az időjárás egyébként kegyes volt a rendezvényhez, ez volt a harmadik RBAR, amin ott voltam, és ezen volt talán a legjobb az idő. Sehol egy felhő, gyenge szél (ami jó a repülőknek, viszont a füstöt is nehezen fújja el), 30-35 fok.

Fél tizenegykor egy hajós piruett kezdődött a vizen, személyszállító hajók köröztek egymás körül. Aztán egyszer csak színes (piros-fehér-zöld) füstgránátokat indítottak, persze némelyik jobban befüstölte saját magát, mint az eget, a szél is fújt, kicsit bohózatba illett a bemutató, de azért aranyos volt.

3842146472 9c38f1708f

A Szent Lászlón például kifejezetten rosszul sikerült a mutatvány, miközben a háttérben már ott köröztek a honvédségi helikopterek, amelyek a Hősök terére készültek a tisztavatás záró mozzanataként tisztelgő átrepüléssel.

A helikopterek köröztek egy ideig a hatalmas zászlókkal, majd megjelentek a vadász-kötelékek és elindultak az Andrássy út felé, ami egy váratlan szögben van a Dunához képest (és még én mondtam a nemrég itt járt lengyel kollégámnak, hogy trükkös a város fekvése). A tisztelgés után Újpest felé vették az irányt, majd neki a HHH-nak és a Duna-parton vissza, egyenesen a fejünk felett. Gyorsan is jöttek, magasan is, túl jól nem is sikerült a kép, amelyek egyike a MIG-29-es utolsó nyilvános repüléséről fontos kortörténeti dokumentum is lehet. Soha többet nem repül MIG-29 nyilvánosan, vége egy dicsőséges korszaknak.

3842151862 F1a07a578f

A hajók elvonulása után az utászok elkezdték felállítani az RBAR kapuit, mintegy kétórányi végigaludt ébrenlét következett, ami akár unalmas lett volna, ha nem telepszik mellém (köszönhetően az angol színész/amerikai turista jelmeznek) egy dél-afrikai úriember, aki megkért tartsam a helyét (a felesége nem bírta annyira a napot, úgyhogy ő a rakpart árnyékába húzódott). Persze azért sokat volt ott is, főleg mikor dél körül mondtam neki, hogy jobban jár, ha már nem nagyon járkál el, mert nem fogom tartani a helyét.

Szóval, elmesélte, hogy éppen New Yorkban volt egy tréningen, amikor látta, hogy most szerdán lesz az RBAR. Budapesten még sosem járt, viszont tavaly Perth-ben látta a versenyt, úgyhogy most úgy döntött, útba ejti Budapestet. Frankfurtig jöttek repülővel, onnan ide kocsikáztak. Megnézték az edzést, megnézik a versenyt és szombaton mennek haza.

Csodálkozott, hogy szerdán ennyi ember ráér megnézni, illetve hogy miért szerdán van az esemény. Persze, mondtam neki, hogy nemzeti ünnep van és ha jót akar, este menjen el a tüzijátékot megnézni.

Aztán lassan elkezdődött az RBAR, a műsorvezető Szujó Zoltánt némiképp váratlanul érte a Gripen ünnepi áthúzása (őszintén szólva engem is), úgyhogy mire feleszméltem, már el is repült.

3841369003 F58b307ed7

Persze az tisztán látszik, hogy a Gripen ugyan hangos, de nincs az a demoralizáló ereje, mint egy Mig-29-nek vagy F-15-nek, ami amikor elrepül feletted, a hajad égnek áll és a gatya leesik rólad. És ott állsz a mezőn a többi őrülttel letolt gatyával és rajtatok röhög mindenki. A Gripen inkább egy kis precíziós gyilkos látszatát kelti, nyilván ez is odacsap, ha kel, de nem repeszti szét a dobhártyát. Pedig az a hatás az jelentős…

A korábbi évek kommentátora, Bochkor “Bumeráng” Gábor egy Alpha Jet utasaként rádiózta a látványt fentről, jól látszott, hogy amikor a fejünk felett volt, ő már arról beszélt, hogy  a hegyek felé fordulnak. Ennyire más a perspektíva. A HHH felett a siklóernyősök miatt kerültek egy nagyot és észak felől jöttek vissza. Ez egyébként más gépeknél is feltűnt, idén nem egy kört tesznek Buda felett, hanem a HHH felé megfordulnak és a Duna felett mennek ki a városból.

Na mindegy, kisvártatva érkezett a Malév Boeing 737 Next Generation repülőgépe, a HA-LOS lajstromjelű, ami a korábbi évekhez képest magasan, gyorsan és csak egyszer húzott át a tömeg feje felett, amit én sajnáltam, mert egy ilyen gépet ilyen alacsonyan repülni látni szintén libabőrözős dolog, ahogy a hatalmas gépmadár elhúz a Duna felett…

3842164990 Ba3c15452b

Jót mulattam a múltkoriban, amikor olvastam a Youtube-n a hozzászólásokat, amikor a nézők azt mondták az alábbi 2007-es videóra, hogy kamu. Meséltem is a dél-afrikai vendégnek, aztán utána rákérdeztem, no, igazi vagy hamis?

Hát, az idén ez jutott, úgy látszik.

Ezután következett a Wildcard futam, ahol a kiesők közül egy feljuthatott a versenybe, ez pedig Nigel Lamb lett. Az ide bejutó újoncok annyira izgultak, hogy a négyből kettő már a max. kezdősebességet is túllépte, úgyhogy azonnal ki is estek.

Ezután következett az állítólag sok vitát kavart, magyar repülőszövetség által szervezett magyar repülőshow egyik eleme, egy magyar Li-2 és egy francia DC-3-as átrepülése, amelynek a programba illesztését a RBAR felvállalta. Én nem tudom, hogy ez a vita mennyire valódi, mennyire mondva csinált, de erről itt most nem is értekeznék, ez egy később megjelenő külön poszt témája lesz. Addig is, a vitáról olvasható némi részlet az Index.hu cikkének második felében. A két gép 14.27-kor repült el a Duna felett, szorosan követte a Breitling DC-3-asa, amely része volt az eredeti programnak is és vissza is jött még egy körre észak felől.

3842181266 C4818825c5

Ezután következett a Breitling Jet Team bemutatója, amelyről a JetFly magazin cikkéből kellett megtudnom, hogy egy francia úriember saját csapata, aki régóta repül saját kötelékekben, azonban 2002 óta az észt légierő által korábban használt cseh gyártmányúL-39 Albatros  oktatógépekkel repül, 2003 óta a híres óragyár, a Breitling szponzorálásával. Ez a világ egyetlen magánkézben lévő (tehát nem katonai gépeket katonai pilótákkal repülő) sugárhajtású köteléke és a RBAR rendszeres szereplője (legalábbis Budapesten biztosan az). A kötelék nagyon gyors (fotózni nagyon nehéz), viszont nagyon közel repülnek egymáshoz, ami nagyon látványossá teszi a programot, amelynek egyébként a nagyobb része a budai oldal felett zajlik, úgyhogy ez kifejezetten a pestieknek szóló program, az ellenfényben mozgó gépek látványa meghatározó.

3842189880 Fabc12aa9f

Ez a kép lett talán a legjobban sikerült képem a nap folyamán, de a Top3-ban biztos benne van. Éles, nem mozdult be. Amennyire emlékszem, szinte rángattam a gépet, a 200 millis objektívvel teljesen kitolva, autófókusz kikapcsolva és ez lett belőle.

Az impresszív bemutató után visszatértek az RBAR gépei, a négy közé jutásért hajtottak, nos, Besenyei elvérzett egy hibán, a hírek szerint a gépével volt valami baj megint (Kanadában lezuhant ugyebár). Ebben a szekcióban készítettem a másik top3-as képet, amely Kirby Chambliss-t mutatja, ahogy átrepül a kés-kapun. Erre a fotóra is emlékszem, mint amikor Luke Skywalker felveszi a festett ellenzős sisakot, és Ben Kenobi odaszól neki: “Engedd, hogy az Erő vezesse a kezed!”. Nos, kb. így, vakon csaptam rá az exponáló gombra, ahogy elhúzott előttünk az öreg harcos 300 km/h-val. 😉

3842212494 5a229f3fe0

Ez lett belőle.

Következett a helikopter-műrepülés, még mindig fantasztikus látni egy helikoptert, ahogy fejjel lefelé repül, ami elvileg lehetetlen. Utána következett a Final Four, amelyben végül Michael Goulian nyert. Chambliss kicsit ideges volt, hogy nem ő nyert, de nem. Négy év után éppen ideje volt Goulian-nak egy kicsit felfrissíteni a motivációs emlékeit. Egy boldog ember végzett az első helyen!

Az eredményhirdetés előtt következett a Flying Bulls, és itt nagyjából véget is ér a képes beszámoló, ugyanis a betelt a kártya. Folyamatos, menet közbeni törölgetéssel itt lett vége, 429 kép fért a négy gigás kártyára, miközben az akksi még 60% felett volt, úgyhogy egyértelmű, hogy kell egy nagyobb kártya, mondjuk egy 8 gigás.

A harmadik dobogós kép következzen itt (nem sorrendben, hanem szám szerint), ezzel lassan véget is ér a beszámoló.

3841425231 B59f9e7940

Az eredményhirdetés előtt a Red Bull saját gépei repültek, a B-25 Mitchell és az F-4 Corsair (ráadásul egyszerre), majd a Bell Cobra, ekkor mi már elindultunk hazafelé. Megállapítottuk, hogy mindenhol leégtünk, ahol nem kentük be magunkat naptejjel, nekem főleg a fényképezőgépet markoló jobb kézfejem, de a zokni felett a lábam is, úgyhogy hazaérve Panthenol-kezelés alá vetettük magunkat. Altatni sem kellett, de én még kiválogattam a 429-ből 134 képet, amelyeket a Flickr-n meg lehet tekinteni a szokásos helyen:

http://www.flickr.com/photos/azso/sets/72157622099522502/

Red Bull Air Race-n jártunk” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Mi történt 2009-ben? Q3 | AZso.hu 2.0

Hozzászólások lezárva.