A második kidobott "explore" képem

A poszt eredeti címe az lett volna, hogy “Az első “explored” képem a Flickr-en”, de időközben újraválogatták a képeket és ez a kép is kihullott az 500 legjobb közül. Ettől kicsit szomorú lettem, de most már akkor is leírom, hogy mi is ez az egész…

Van egy zártkörű klub a Flickr-en, ahová bekerülni egyfajta dicsőség, ez a felfedezettek oldala, az Explore. Érdekes hely, hiszen szupertitkos algoritmussal választják ki azt a napi 500 képet, amit utána külön lehet böngészni (egy időben kedvenc unaloműzőm volt az explored képeket nézegetni fotótémák, ötletek és megvalósítások után kutatva). Érdekes hely, mert a kép készítője nem kap emailt, üzenetet arról, hogy kiválasztották, csak a bighugelabs.com oldalán található scout funkcióval leshető meg.

Őszintén szólva nem szoktam ezt az oldalt lesni állandóan, néha-néha elugrok megnézni, hogy hátha valamelyik fotóm bejut-e ebbe a szentélybe, de nem ezért fotózok, nem ez a fő motiválóerő. Mert nem is igazán számít, hogy sikerül-e bejutni, a fotózásnak nem ez a része okoz örömet, hanem mondjuk az, amikor hallom a kollégáim kacaját, amikor nézegetik a képeimet. Sikerült egy jó pillanatot elkapni és megörökíteni.

Szóval, elvileg a következő képem december 10-én bekerült a legjobb 500-as listába, majd egy hét múlva a felülvizsgálat után kikerült onnan, akárcsak a tavalyi képem a lego-rohamosztagosokkal.