A Google megvette a Picnik.com-t

Tegnap emelték le a Picnik.com egyéves előfizetés díját a számlámról, ha jól emlékszem, majd három éve vagyok lelkes használója az egyik (ha nem a ) legjobb online képszerkesztő programnak/oldalnak. Akkoriban még egyáltalán nem volt egy elterjedt megoldás, hogy valaki feltöltse a képeit a felhőbe és ott adjusztáljon rajtuk. Emlékszem, az egyik gyalogtúrán beszélgettünk arról, ki hogy végzi az utómunkálatokat és mindenki a lokális alkalmazásokra esküdött, mint az irfanView, az ACDSee, és a nehéztüzérség Photoshop. Nos, én 2007 óta már a Picnik.com-t használtam a képeim utólagos szerkesztgetésére. Egy ideje a Flickr alapértelmezett képszerkesztője is ez a szolgáltatás volt, úgyhogy teljes volt a szolgáltatás-csomag.

A tegnapi hír, miszerint a Google megvette a Picnik.com-t, több érdekes lehetőséget is felvet.

  • A Flickr a Yahoo cége, úgyhogy jó eséllyel várható, hogy a Picnik.com megszünteti szoros integrációját a Flickr-rel.
  • A Google várhatóan valamilyen saját online fotószerkesztővel rukkol elő a Picnik.com technológiájával, konkurrenciát állítva  a Picasa kliensprogramnak.

Továbbra is komoly kifogásaim vannak a Picasa képtár ellen, a kezelőfelület átgondolatlan, túlzsúfolt, a képeknek nincs közönsége, nincsenek online közösségek, ahol meg lehet osztani a képeket, ahol hozzászólhatnak. Egyáltalán nem vonzó. Az árazása is agyrém. Nem szeretem.

A Picnik.com sikerének örülök, de megmondom őszintén, jobban örültem volna, ha a Yahoo vásárolja meg, de most már mindegy. Abban bízok, hogy nem teszik teljesen lehetetlenné a Flickr és aPicnik.com között az átjárást, hiszen nem azért fizettem ki pont tegnap az egy évet. A Flickr-nek (és a Yahoo-nak) most aztán bele kell húznia, ha nem akar lemaradni szerintem…

Alábbiakban a diavetítés a Picnik.com-on szerkesztett, módosított képeimet tallózza.

A Google megvette a Picnik.com-t” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva.