Vörös vércse (vagy karvaly?) a városban

Ma az egyik iroda ablakából furcsa látványra lettem figyelmes. A belső udvar, ahová az ablakok néznek, és ahol egyébként nyüzsögnek a szomszéd ház padlásán háborítatlanul sokasodó galambok, üres volt. Sehol egy galamb. Viszont a szemközti tetőszakaszon az ereszcsatornában egy barna madár tornázott. Rejtély.

Aztán megláttam a tollakat a tetőn és elkezdtem figyelni. Az ereszcsatornában álló madár néha lehajolt és a lába alól egy jó adag tollat tépett ki. Akkor vettem észre a tetőn a szél  által szétfútt tollakat. És akkor leesett! Itt egy vadászt látunk, egy ragadozót látunk, aki megelégelte a sovány szántóföldi egerek hajkurászását és bejött a városba egy jót ebédelni.

Mondjuk nem hozott rossz döntést, az eltespedt városi galambok egy időre ellátják. Alighanem ez a természet rendje, ahogy elszaporodnak a növényevők, utána jön a ragadozóknak a fénykor. Aztán jön a koplalás, és így hullámzik az egész.

Nade, a sztorinak itt még nincs vége, ugyanis a galamb még bőven élt, úgyhogy ahogy a ragadozó megijedt a fotózástól, kiugrott a karmai közül. Nem jutott messzire a kínhalál a földszinten folytatódott. Nem néztem végig, elvégre munkahely, meg minden, de azért elég különleges volt ilyet látni ennyire a városban.

Megkockáztatom, hogy ez a madár oda fog járni lakmározni…

Viszont a képek alapján arra tippelnék, hogy ez egy vörös vércse volt. Ha esetleg mégsem ez lett volna, akkor kérem, javítsatok ki!

(A képek élességével továbbra sem vagyok elégedett, de eléggé sötét volt, borús idő. Öt perccel később természetesen kisütött a Nap…)

Vörös vércse (vagy karvaly?) a városban” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A vércse eszik galambot:D de igazad van viki ez egy karvaly jól megfigyelhető… és ha wikipédiában beírod hogy karvaly akkor ugyanilyen képeket ad ki jellegzetes fekete fehér csíkok vannak rajta, elég kicsi… szerintem hím (és nemis vörös mégcsak barna sem) hogy lehetne már vörös vércse!?!?:D:D

    ÉS A VÉRCSE ESZIK GALAMBOT mondanám még egyszer, bár nagyon ritkán…

  2. Köszönöm a hozzászólásokat, én elhiszem, amit mondotok, úgyhogy akkor ez egy karvaly!

Hozzászólások lezárva.