Korrekt geolokáció iPhone-ról Flickr-re

Végre valahára (ismét) találtam egy app-ot, amely képes arra, amire nekem az elmúlt tíz napban nagy szükségem lett volna; arra, hogy a telefonról az elkészített fotókat később úgy fel tudjam tölteni a Flickr-re, hogy ne vesszenek el a lokációs adatok.

A hangsúly a későbbön van, ugyanis az lett volna a cél, hogy az iPhone-s fotók pontos gps-koordinátáikkal besegítsenek abban, hogy a Flickr-n pontosan bejelöljem a képeim készítési helyét. Alaphelyzetben nincs ezzel túl sok gond, mivel az összes kipróbált, fizetős program (Mobile Photos, Flickup, Flickit Pro, de a hivatalos Flickr app is) tud olyat, benne fotózok, adok neki nevet és már tölti is az aktuális lokációs adatokkal, ami nagyjából megegyezik a kép készítésének helyével.

A felsorolt program egyike sem tudja azonban azt, hogy később is kiadja a földrajzi adatokat a képből, amelyben pedig benne vannak azok. Az azonnali feltöltéssel a legnagyobb probléma az, hogy külföldön ez nagyon-nagyon drága szórakozás lenne (és most ne is menjünk bele abba, hogy a T-Mobile-nak miért nincs valamilyen országokon átívelő, kedvező adatroaming ajánlata, mint ahogy ez Európában több szolgáltatónál létezik)…

Ja, a nyertes program a FlickStackr, a fejlesztő oldala ide kattintva érhető el. Kicsit bugos a program, de legalább feltölti a geokódokat.

A nap híre amúgy iPhone fronton az, hogy Handras szerint “szeptember végén” jelenik meg Mo-n az iPhone 4. Már nagyon várom. A tegnap bejelentett új funkciók is egyértelműen afelé mutatnak, hogy a készülék egyértelműen kell nekem. Elkezdtem nézni a videót, ami bemutatja a funkcióit, de annyira elkezdtem sóvárogni, hogy leállítottam. Ez a készülék lesz a csúcs, kijavítva a 3GS hibáit, hiányosságait és további fejlesztési potenciállal rendelkezik.

iPhone 4 – kell!