Friss: Fotótúra a Gizella-szárnyban!

Ma a muemlekem.hu szervezésében fotótúrán vettünk részt a gödöllői Grassalkovich-kastélyban. A fotótúra apropóját az adta, hogy elkészült az ún. Rudolf- illetve Gizella-szárny.

A helyszínen szép számban jelentek meg a fotósok és a tiszteletünkre a felújítást vezénylő igazgató (sajnálom, de vagy lemaradtam a bemutatkozásról, vagy nem, de nem tudom, ki volt az pontosan) köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, hogy átvette a felújított szárnyat és holnap megkezdődik a felújítás következő szakasza, amelynek során a lovardát hozzák rendbe, ugyanis a kormány döntésének értelmében a kastély lesz az EU-elnökség fél éve alatt az ide látogató miniszterek tanácskozási helyszíne.

A mostani HVG-ben lehet éppen olvasni (ma reggel akadt pont a kezembe az újság), úgyhogy az online cikk még zárolva van, de a lényeg röviden, a szkeptikusok (ők vannak többen) szerint lehetetlen a kastélyt olyan állapotba hozni, hogy alkalmas legyen a protokollrendezvények lebonyolítására, ráadásul Gödöllőn nincsen 4-5 csillagos szálloda, amelyet a protokoll szerint az ideérkező vendégek számára akkor is fent kell tartani, ha sosem veszik igénybe.

Az igazgató biztosított bennünket, hogy csodát fognak művelni, és érdemes lesz jövő nyáron az elnökség lejárta után visszatérni, amikor a nagyközönség számára is megnyitják a most felújítandó épületrészeket.

Én kétlem, hogy sikerülni fog a mutatvány (a tél egy gonosz évszak), de ennek ellenére azt kívánom a rendkívül lelkes és nagyon szívélyes igazgató úrnak, hogy sikerüljön a csoda! – ahogy ő is mondta. Remélem, hogy az eddig végzett fantasztikus munka méltán megérdemelt babérjait nem fogja ez a politikai akarat által erőltetett rohamtempó megtépázni. Nem lenne szép dolog.

Fotók és részletes élménybeszámoló érkezik hamarosan, most be kell érnetek ezzel az egy telefonos képpel!