Tragikomikus termék-bevezetés: T-Mobile (H) versus iPhone 4

Ma éjféltől kapható Magyarországon az Apple telefonjának legújabb modellje, az iPhone 4. Emlékezzünk meg az előzményekről!

Az utóbbi évek legbénább termékbe bezetésének folyamát élvezhetjük ezekben a napokban. Ami a T-Mobile és az iPhone 4 körül történik, az kezd egyre kínosabb lenni. Igen, kínos. Nem azért, mert valaha is másképp zajlott, hanem azért, mert egy ilyen jelentős termék bevezetését a magyar piacra ennél sokkal jobban meglovagolhatta volna a szolgáltató. No meg azért, mert 2010 van a dátumban és nem 1994.

Nem volt/nincs ez másképp más szolgáltatóknál sem, emlékszem a Pannon GSM kiemelt ügyfeleként azt nem voltak hajlandóak elárulni, hogy mikor kezdik a Nokia 6230i forgalmazását. Így aztán egy pénteken betelt a pohár és elmentem megvenni az elődöt, a 6230-t. Néhány nap múlva elkezdték árulni a a 6230i-t, úgyhogy megkérdeztem az üzletkötőtől, hogy mesélje már el, miért nem mondta meg, amire az volt a válasz, hogy nem mondhatta meg. Azt sem mondhatta, hogy ne menjek még, hamarosan jön a készülék.

No, ugyanez a begyakorolt rutin akadályozza a T-Mobile-t is abban, hogy sikeressé tegye a bevezetést. Hogy szépen lassan információt lehessen csepegtetni a twitter, a Facebook közösségének. A potenciális vevőknek, akik július óta várnak a termékre.


Tudom, az Apple nagy úr. Ő diktál. Ő mondja meg, mikor hajlandó ide, az Isten háta mögötti porfészekbe terméket szállítani. Azt is megmondja, hogy mikor lehet róla egyáltalán beszélni. És még azt is kiköti, hogy az árakat sem lehet előzetesen közölni. Én ezt mind elhiszem. De ez így akkor sem jó.

A potenciális vevők, akik hajlandóak jelentősebb pénzt költeni mobiltelefonra és előfizetési díjakra, türelmetlenek. Ilyen a vevő természete. Egy rosszul informált potenciális vevő több kárt tud csinálni, mint amennyi hasznot egy elégedett.

2010-ben ezek a kommunikációs technológiák, stratégiák elavultak, idejét múltak. Emiatt idegesítőek.

Ehhez jön az, hogy pontosan lehet tudni (mert minden kiderül), hogy a T-Mobile szondázza a kiemelt ügyfeleit, érdekli-e őket a készülékváltás. Vagyis teljesen feudálisan, balkániasan kezeli ügyfélkörét. Persze, igazuk van. Akinek nem tetszik, mehet máshová. Ja, hogy más nem árulja az iPhone-t, hát, ez pech! Ja, hogy nem nagyon izgatja néhány kisfogyasztó, akiknek az elvesztése nem nagyon látszik meg az eredményeken?

Hát így mennek ezek a dolgok itt a medansziéban 2010 vége felé…

(Nálam okosabban és szakszerűbben megfogalmazta ezt Konrád, tessék elolvasni itt!)