Így jártunk: Sziklakórház

Tegnap a Szoborparkban kiszúrtam egy plakátot, amely azt hirdette, hogy a szoborparkos belépővel 33% kedvezményt lehet kapni a Sziklakórházba, úgyhogy gyorsan leellenőriztük a neten a kondíciókat, és máris a Sziklakórház felé vettük az irányt.

Tekintettel arra, hogy a Sziklakórházban nem lehet fotózni, ezért ez egy fotómentes (illetve mások által készített fotókkal illusztrált) naplóbejegyzés lesz.

A Sziklakórház néhány éve vált elérhetővé teljes formájában a nézőközönség számára. A kórtermeken kívül bemutatja az eredetileg a kórház területén kívül elhelyezkedő német parancsnoki állást, illetve a nukleáris bunker funkciókat.

Óránként induló, vezetett idegenvezetésen lehet végigmenni a létesítményen, melynek során a jó állapotban megőrzött, fennmaradt helységekben lehet nyomon követni a létesítmény történetét a  második világháború, 1956 és a hidegháború eseményeinek kapcsán.

Mivel jól válaszoltam egy találós kérdésre, még egy 62 mintájú gázálarcot is nyertem. (Erről majd csinálok egy fotót esetleg…)

A Sziklakórházba 3000.- Ft a belépő (vö. Pergamonmuseum 10 €) és minden információ megtalálható a honlapon, az alábbi címen: http://www.sziklakorhaz.hu/szikla_hu.html