Saját képek “sikere” a Yahoo Weather appban

Nem véletlenül tettem a címben idézőjelbe a sikert, mert bár nyilván számít valamit a kép minősége, de sokkal inkább tűnik egy jól irányzott és célba talált “marketingkampánynak”, mint valódi sikernek.

De lássuk, miről is van itt szó!

Bár az iPhone-n a Yahoo! az alapértelmezett időjárás app szolgáltatója, ennek ellenére a Yahoo! kiadott egy, az igen fantáziadús Yahoo! Weather névre keresztül időjárás-előrejelző alkalmazást.

Ez az alkalmazás teljesen megfelel a kor elvárásainak (tartalmaz minden ma szokásos időjárási paramétert az óránkénti előrejelzéstől a csapadék esélyén át a napkeltétől a holdnyugtáig, és nem mellesleg a ma olyan divatos metro-stílusban készült (legalábbis ha jól értem, mi is a metro-stílus).

A slusszpoén az, hogy ezekhez az adatokhoz a hátteret (szó szerint, a háttérben megjelenő képet) a Yahoo a saját szolgáltatásától, a Flickr-től veszi, ahol a hozzám hasonló lelkes (ám de nem profi 😉 ) fotósok beküldhetik egy erre készített csoportba a képeiket. A telefont elfordítva megtekinthetővé válik a teljes kép és a jobb alsó sarokra bökve pedig el lehet jutni a Flickr-re feltöltött képhez is.

Jelenleg a csoportban 13 573 “tag” 44 376 fotójának jelentkezését fogadták el a Yahoo szerkesztői és folyamatosan dolgoznak a folyamatosan beküldött újabb és újabb képek elbírálásán.

Ez nekem is szöget ütött a fejembe, úgyhogy elkezdtem nézegetni a korábbi fényképeimet és tettem egy próbát, hogy vajon megfelelnek-e a képeim a Yahoo! elvárásainak. Így először 7, majd a következő körben újabb hét képet válogattak be a csoportba. A szerkesztők felcímkézik (taggelik) a képeket, így gondolom, hogy az app a hely és a címke alapján választ képet háttérnek a lehetőségek közül.

Én jelen pillanatban az alábbi 25 képet küldtem be:

Ebből a szerkesztők eddig az alábbi 14 képet hagytak jóvá:

Ha tehát valakinek az iPhone-ján a Yahoo Weather appban Budapest van beállítva, több fényképemmel is találkozhat bizonyos időjárási körülmények között. A fővároson kívül rábukkanhat Fehérvárcsurgó, Lébény, Fraknó (Forchtenstein, Ausztria), Zsámbék, Ócsa, Mór és Hollókő időjárás-előrejelzését böngészve is a fényképeimre, megfelelő időjárási körülmények közepette.

Nincsenek kétségeim, valószínűleg elég kevés iPhone tulajdonosnak van beállítva például Mór időjárása ebben az appban, de ha mégis, akkor találkozhat a fotómmal is részben borús idő esetén (ami kicsit gáz, mert emlékeim szerint a néhány, a képen látszó felhő ellenére Móron nem részben borús idő volt,amikor ott jártunk, hanem hatalmas kánikula).

Az eddig feltöltött/jóváhagyott/megjelent képeim, amelyeket elcsíptem az alkalmazásban (és amelyek száma tovább bővülhet a jövőben), megtekinthetőek itt alább:

Ez egy jó mulatság!

Saját képek “sikere” a Yahoo Weather appban” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lezárva.