Tinnyén jártam

Ma Tinnyén, illetve a Tinnye határában lévő egykori légvédelmi rakétabázison jártam. A hirtelen jött +10 fok elolvasztott szinte minden szilárd halmazállapotú csapadékot, úgyhogy autóval fel lehetett menni egészen a bejáratig. Ez mindenképpen kapóra jött, ugyanis ezúttal nem akartam órákat gyalogolni.

A bázis elég jó állapotban van, bár a főépület nagy részét elhordták a helyiek. Érdekes a fekvése, szinte pont félúton van a pilisi és a zsámbéki bázisok között, mindkettőre rálátni.

Az állapota jobb volt, mint gondoltam, egyrészt az egészet kezdik benőni a bokrok, másrészt valamilyen harcos bohóckodós sportot űznek itt, úgyhogy nagyjából tiszta minden, kivéve a főépületet, amelynek nagy részét elhordták szorgos kezek.

Ráadásul ez egy U alakú épület volt, eltérően az eddig látott T alakú főépületektől. Nem sok maradt belőle, az egyik sarka is leszakadt, az egyetlen még álló építmény ez.

A HÁP is furcsa volt az eddig látottakhoz képest, nem sok, egymás melletti beállóból állt, hanem két nagyon hosszú fedezékből.

A másik érdekesség a bázison, hogy a Cikloida fedezéket valaki szalmabálák tárolására használja, ami az első általam látott polgári hasznosításra ezeknek a bázisoknak…

Még több kép és videó a bázisokról szóló oldalakon…

Tinnyén jártam” bejegyzéshez ozzászólás

    • Nyilván a helytől függ, hogy hová érdemes és hová nem érdemes órákat gyalogolni… Ide nem.

Hozzászólások lezárva.