Újpest szakadt útjai…

Az autójavítás kapcsán merült fel bennem, de éppen tegnap beszélgettünk is róla kollégákkal, hogy elképesztő állapotok uralkodnak lakhelyem közutain. Bizony-bizony, lassan nem lehet a város (Budapest) felől bejutni a kerületbe tengelytörés nélkül. Áthaladni rajta valamivel egyszerűbb, de leginkább akkor, ha valaki a Váci úton surran el észak-déli irányba.

Budapesten az elmúlt húsz évben kialakult forrásmegosztás és hasonló baromságok miatt ott tartunk, hogy vannak fővárosi kezelésben lévő közutak és vannak a kerületi kezelésű utak. Illetékességileg jelentős a káosz, hiszen nem mindegy, hogy melyik úton törik ki az autó kereke, hiszen más fog fizetni kártérítést. Nagy nehezen találtam egy excel-táblát, amelyben a fővárosi utak listája szerepel. Első ránézésre is látszik, hogy a 4. kerület listája zavarbaejtően rövid. Nem tudom, ennek mi az oka, lehet, hogy történelmileg így alakult, nem tudom. Ha esetleg valaki tudja, akkor elárulhatná.

Én arra gyanakszom, hogy Dercze önállósulási politikájával lehet ez kapcsolatos, a korábbi, ma már életműdíjas polgármester az elszakadás gondolatát dédelgette elég sokáig.

Mindegy.

Az alábbi térképen a narancs és a türkiz a fővárosi utakat jelöli, az összes ilyen út szerepel. Ezeken kívül szerepel néhány főközlekedési útvonal és népszerű útszakasz, amelyeket érdemes pro és kontra megemlíteni.

A fővárosi részről az Árpád út és az István út felújítása nagy és már-már megbocsájthatatlan adósság, elmaradás, híre-hamva sincs annak, hogy bármi lesz belőle, úgyhogy máris elkezdhetünk gyűjteni az új lengéscsillapítókra.

Újpesti részről a Tél utca és a Rózsa utca, valamint a Görgey Artúr utca a legnagyobb szégyen. A Görgey gyakorlatilag járhatatlan, és járatlan is. Csak az jár arra, akinek nagyon fontos dolga van. Újpest egyik legnyugodtabb vidéke jó tömegközlekedéssel jeligére hirdethető…

Folytathatnám a sort hosszasan, ha valaki van kedve, kommentelje bátran.

Én nem tudom, mik a jelenlegi város(kerület)vezetés tervei, prioritásai, de ezeknek az utaknak a felújítása már nem sokáig ódázható el. Egy működő városnak szüksége van a közutakat is magában foglaló, jó állapotú infrastruktúrára….

Újpest szakadt útjai…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hello!

    Nem tudom, hogy olvasod-e még ezt a bejegyzést, de írtad, hogy találtál egy excel táblát a fővárosi kezelésű utakról. Én is nagyon régóta keresek valami ilyet, de még sehol nem találtam. Esetleg el tudnád küldeni a despota2000@freemail.hu címre?
    Köszönettel:
    Attila

Hozzászólások lezárva.