A baj csőstűl

OK, ez a szopóág.

#1.
Reggel elvittem a kocsit a szerelőkhöz megint, miután két hét alatt újra előjött a dübörgés a bal elejéből. A szerelő hitetlenkedésére egy próbautat ajánlottam neki. Csak a közeli kockakőre vittem el, ahol az autó az első buckában produkálta a puffanást, de akkorát, hogy a szerelő majdnem kiugrott az ablakon. Mivel be volt kötve, ezért ez nem sikerült, úgyhogy nekilátott a menet közbeni szeppuku elvégzésének.

Életben maradt társai nekiláttak kideríteni, mi lehet a baj. Délutánra született meg az ítélet, bölcső-szilent. Jó sokba lesz, mert az egész bölcső cserés. Brávó Renault. Ezzel alighanem a “milyen nyárigumit vegyek” dilemma is megoldódott, mert semmilyet.

#2.
Kb. két napja gázszag van a ház előtt, hazajövet látom ám, hogy fel van túrva. Ajtón kiírás, mindenki zárja el a gázcsapját, mert holnap nyomáspróbát tartanak. Mondjuk nem teljesen értem, hogy miért kell nyomáspróbát tartani a házban, ha a ház előtt volt gázszag. Csúnya baleset lesz, ha kitalálják, hogy akkor gázcsőcsere a házban. Nagyon csúnya sztori lesz. Ja, addig is nincs gáz. Meddig? Tippre heteket mondanék, ne legyen igazam. De ha tényleg így lesz, akkor ez jó nagy szívás. Na nem nekünk, mert mi csak hétvégén főzünk gázzal, melegvíz, fűtés van gáz nélkül, de attól tartok, hogy ez a híresen szereptévesztett szolgáltató most minket fog elkapni csúnyán…

 Mit is mondhatnék, elment a kedvem mindentől.

Közben olvasom, hogy 385 lesz a benzin. Csúcs. Előszedem a bringát.

A baj csőstűl” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva.