LEGO Darth Vader frissítés

“Nem Uram, nem láttam, hogy a babáival játszik!” – remélem, mindenkinek megvan a jelenet, amikor Lord Helmet, az űrgolyhók gonosz hadvezére az űrhajó kabinjában az akció figurákkal játszik… Nos, hát így van ez a valóságban is, a gyerek kap Lego-t, a szülőnek is kell. És ezt jól tudják a a Lego marketingesei is…

Szóval, az úgy volt, hogy kicsit éhes voltam, emiatt ideges, ilyen ez a visszafelé kényszerevés, úgyhogy nézegettem egy kicsit a lego-webshopokat és megláttam akciós áron a régóta kiszemelt ún Felderítő rohamosztagos és járműve szettet (75532), amikor megakadt a szemem egy újdonságon, amit nem láttam, ez pedig a 75534-es sz. Darth Vader. Először nem is értettem, mert miért csinálnak Darth Vaderből egy újat? Egyébként azóta sem.

Szóval, van már nekem Darth Vader, sőt, az volt az első összerakható LEGO figurám. Itt vannak a 2015. októberi képek.

BDSC07681

Szóval, lecsaptam az új, akciós Darth Vaderre.  Össze is raktam, a videó már tegnap felkerült ide, úgyhogy jöjjenek a benyomások.

Az új figura magas. Nagyon magas. 31 cm magas, de ez nem önmagában probléma, hanem azért, mert a sorozat korábbi, többi figurájához képest is nagyon magas. Gyakorlatilag még a legújabb figura, a Boba Fett és 5 centivel alacsonyabb, vagyis ez a figura szó szerint kimagaslik a többi közül.

Ez nem biztos, hogy jó dolog, mert nem azt mondom, hogy ezzel kell figuracsatát játszani, arra ott vannak az olcsóbb darabok, de ez így egyszerűen még kiállítva sem mutat jól. Itt például a kilenc hüvelyk  (22.89 cm) magas birodalmi rohamosztagosnál is 8 teljes centivel magasabb.

És itt még kisebbnek is tűnik, mert hátrébb áll. Szóval, ez érdekes. Kb. olyan, mintha rebootolták volna a sorozatot. Mondjuk nem lenne példátlan, bár akkor sem értem, mire jó.

És persze tudjuk, hogy “most már törpéket is bevesznek rohamosztagosnak” illetve a kép perspektívája is csalóka, de akkor sem alacsonyak a rohamosztagosok ennyire (és a Darth Vadert eredetileg alakító színész (David Prowse) is elég magas volt (198 cm) az eredeti trilógiában).

 

 

Az alábbi elemzésben is ezt emeli ki a legjobban a szerző és teljesen igaza van.

Na mindegy, lépjünk túl ezen a problémán.

A figura felépítése teljesen eltér a régiétől. Az első figura törzse egy robusztus tömböt alkot (az elemek nagy része ahhoz kell). A váll kifejezetten széles és mai szemmel nézve a feje kifejezetten kicsi.

 

Az új figura lábai sokkal hosszabbak (alighanem innen nyeri a plusz centiket), a törzse és a válla kevésbé széles. A lábán és az oldalán viszont plusz elemek vannak, ráadásul egy extra, szoknya-szerű köpeny van a derekára kötve, ami szerintem eddig sehol sem volt.

A nagy köpeny pedig tényleg sokkal nagyobb. a rögzítése is jobb. A váll mozgását is másképpen oldották meg, a váll fel tud emelkedni, utat engedve így a karnak, ami közül a jobb beépített mozgásra is képes, úgyhogy Dart Vader hátából kiáll egy kerti csap és lehet tekergetni.

További extra a fej kialakítása, ami egyébként sokkal arányosabb, mint a korábbi modellé, de a lényeg, hogy a fejről a sisak levehető, ami persze az öreg Darth kipurcanásához vezetett volna, de azért érdekes…

Nem, nem érdekes, semmi érdekes nincs Darth Vaderben, ha leveszi a sisakját. Mint amikor Dredd a “klasszikus” filmfeldolgozásban levette a sisakját és megláttuk Stallone kékszemű, csücsörítő búráját. Na, az volt a csalódás. Dredd sosem vette le a sisakját.

Szóval,

  • új anatómia
  • egyszerűbb összerakás
  • néhány meglepő fordulat
  • magas
  • kötelező darab.

Ilyen az új Darth Vader figura. Fura, de nagyon menő.

Képek:

DSC09801

Furcsa, hogy a régi figurával készült az első, talán legjobb kép, de kipróbálom fehér háttérrel is hamarosan az újat.