Apple keynote: érkezik az iPhone 4S

Megvolt a mai bejelentés, minden különösebb izgalom nélkül.

  • Tim Cook új CEO első fellépése volt (és nem jelent meg Steve, mert az nagy gáz lett volna).
  • Bejelentették az új iOS-t, amiben rengeteg érdekes, új funkció lesz. Start: október 12.
  • Bejelentették az iCloud szolgáltatás ill. az iTunes Match-t.
  • Bejelentették az új iPhone modellt, amely a 4S nevet kapta a keresztségben, utalva rá, hogy a 4-es modell külsejébe erőltették bele a “twice-as-amazing” hardvert. Magyarországi start: október 28. Az árakban húzósak lesznek, ha az ojró nem gyengül meg addig…
  • Egyéb bejelentések: iPodok, stb.

Nem osztom a kétkedők véleményét. Úgy tűnik, hogy az iPhone-k kétéves dizájnciklusra álltak rá, miközben a belsejük komplett cserén esik át évente. Nem olyan rossz ez így. Nem lesz ettől rosszabb.

Jövőre alighanem teljes frissítésen esik át a telefon, ha most tippelnem kell, alighanem egy jobb kijelzővel, fényképezővel és LTE-vel elég lesz egy új dizájn, ez lenne a logikus lépés.

Mint ahogy korábban már írtam, most nem fogok sorba állni az új modellért, bár nem kizárt, hogy valamikor jövőre lesz egy telefoncsere, most ez nem szerepel a prioritások között.

Az új iOS-el és a hardveres frissítéssel az iPhone 4S egy teljesen vállalható okostelefon lesz továbbra is, mégha sok Android meg Samsung rajongó máris elégedett, hiszen az új modell se nem OLED kijelzős, se nem 4G, se más, amit egy közeljövőben megjelenő távol-keleti modell alighanem tud majd, de nincs ezzel nagy gond. Egészen egyszerűen nem is erről szól.

Az meg egyenes blődli kategória, hogy nem lesz szükséged az iPhone4S-re, mert a 4 ugyanaz. Ezt az OS-ben elég jól szétszedik, hogy a geekek vonyítva fognak rohanni az új modellért, de legalábbis újat vesznek, ha a régi elveszett, tönkrement, lejárt a szerződés. Persze, a gyereknek lehet venni 8 gigás 3GS-t 155 kHUF-ért, mert neki az is jó, de ez megint nem túl valószínű.

Továbbra is az Apple diktálja a tempót, annak ellenére, hogy úgy tűnik, most adott egy kis előnyt a versenytársaknak. Szerintem azonban nem kell félteni…