Én meg a cinemagraph

Ez egy egész rövid történet. Az ilyen rövidségű dolgokra vannak frappáns, és politikailag inkorrekt poénok, de most hagyjuk ezeket!

A múlt pénteken felvett rövid videókból (amik utólag nem lettek annyira ideálisak a cinemagraphokhoz) végül kollégám készített egy cinemagraphot.

De mi az a cinemagraph?

Szóval, ez egy mostanában divatos, új formája a képi megjelenítésnek, amikor egy videóból készítenek animált gifet (amit ugyebár a böngészők megjelenítenek alapból).

A képeknek csak egy apró részlete mozog, úgyhogy először amikor láttam ilyet, meg is lepődtem, hogy hirtelen elkezdett mozogni a modell haja például. Ilyesmire gondolok:

Nos, ehhez kell egy megfelelő videófelvétel, kell hozzá egy 32 bites PS, meg egy bika gép, ami nem fut folyton memória-túlcsordulással hibába meg egy kiadós adag türelem.

A fentiek nagy részével nem rendelkezek, úgyhogy segítségemre sietett a kollégám, aki a videóból (az egyetlenből, ami a fentiekből megvolt) elkészítette az alábbi animációt.

Szerintem részemről nagyjából ennyi volt a cinemagraphok világába tett rövid kitérő. Az eredményért pedig köszönet modulartechnixnek!