Instant get: az új iPad

Múlt héten bemutatták az új iPadet. Egyértelműen instant get, még ha nem is eszik olyan forrón a kását, de arra gondolok, hogy ősszel egy nulla százalékos részlettel szívesen megszerezném egy 32 GB-os wifis modell használati jogát.

Az új Retina Display olyan minőségi ugrás lehet, mint annak idején az iPhone 3GS–>4 esetében. Éppen a minap Móni kezébe került a telefonom (aki egy lelkes 3GS használó) és döbbenetének adott hangot a kijelző felbontásával kapcsolatosan.

Itt a videó, a szokásos agyadeldobod stílusban…

Szóval, persze nekem lesz a kütyü, de azzal a nem titkolt szándékkal, hogy elsősorban otthoni használatra, Misikének is, mivel rengeteg dolgot meg tud tanulni rajta készség szintre fejlesztve, amit amúgy az iskolában kellene megtanulnia abakuszon.

Kicsi üröm az örömben, hogy a mai hírekben szerepel, miszerint az iPad az amerikai 4G/LTE frekvenciákon fog működni, amik természetesen semmilyen formában nem egyeznek a magyar frekikkel, de még az ojrópaiakkaol se nagyon, úgyhogy ez azt vetíti előre, hogy az érkező új iPhone-ban (ami szintén instant get így látatlanban) is lehet gond a 4G-vel, kivéve, ha nekiállnak az at&t és a Verizon hullámhossz mellett/helyett európai frekvenciákat is belőni.

Instant get: az új iPad” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Egy 23 colos monitorom van, a kategóriában, bátran mondhatom, hogy a legjobb ppt-t hozza, utánajártam így tudom. De ennél is jobb ppt-je van ennek a iPad-nak. Az egyik barátom most akar venni, megkértem rá, hogy gondolja át, ne tegye. Ma láttam egy videót a YouTube-on, az iPad töréstesztjét épp és pont Miatta néztem meg: kérte, hogy kicsit járjak utána. Erre a blogra teljesen más miatt kerültem – Budapestről készült fényképek miatt a chip.download-ról. És itt is cikket találok róla – meg ezt a videót. Én nem vagyok túl almás, nagy csodálója vagyok, de csak távolról. Rendkívül tetszenek a megoldásaik, véleményem szerint ők az egyetlenek, akik megpróbálják kihasználni a kor lehetőségeit. Ezt úgy értem, hogy rég eljött az ideje az iPhone-nak is, ami az írmagja a mai iPhone-nak, iPad-nak és iPod-nak is, mégis ők csinálták meg először, aztán idővel persze a többi cég is rájött, hogy ez nem lehetetlen. Anno egy Nexus-al kezdtem, imádtam, nagyon jó volt, örültem, hogy nem az iPhone mellett döntöttem, de tény, hogy az Applenek, pláne akkoriban sokkal jobb volt a Touch Sensora, mint a HTC-nek. A HTC ezen a téren (is) elkezdett fejlődni, azt mondjuk nagyon sajnálom Desire HD tulajdonosként, hogy a gombok száma annyira lecsökkent, hogy már kevesebb van belőle mint az iPhone-on (fizikai) A lényeg, hogy úgy tartom, egy átlagfelhasználónak nagyon jól jöhet egy ilyen, mert mindent tud, amire a hétköznapok során szükség van és mindezt gyorsan, egyértelműen, könnyű kezelhetőség mellett. De ha valaki profibb és igényesebb és testreszabhatóságra vágyik, ahogy én, az apple termékei soha nem fognak szóba jönni…
    Távoli csodálójuk vagyok. És szeretem, hogy legalább egy cég használja a fantáziáját és egységes, kezelhető, praktikus programfelületet hoz létre. De ha én lennék a cégvezető, a gombok megszaporodnának a készüléken! Az érintőkijelzőn kell exponálni, gépelni – a legtöbb helyzetben előny a touchscreen, de hátránya is van, ha “mindent oda zsúfolnak be”. Igen is az ember sokkal könnyebben boldogul egy fizikai gombbal sok esetben, mint egy üvegfelülettel, ami nem ad tényleges visszajelzést az agynak, hogy nyomjam-e még, tartsam-e még, csak a készülék animációiból lehet következtetni, meg a kijelző elváltozásaiból arra, hogy tettem-e pontot a mondat végére. Legyen vastagabb, szétcsúsztathatóbb, kicsit “sérülékenyebb” ez által, de használhatóbb. Szerintem. És a gumicsirkém szerint is…

Hozzászólások lezárva.