Időjárás alkalmazások iPhone-ra

Ahhoz képest, hogy évek óta milyen pangás volt az időjárás-alkalmazások piacán, ahhoz képest az elmúlt időszakban nagyon felpezsdült.

Sokáig ugyebár csak a beépített Időjárás alkalmazás volt, ami nem rossz, de semmi különös. Néha az adatok pontatlanok, szerintem az OMSZ adatait mutatja, ami nem túl szerencsés.

A sort az Időkép.hu nyitotta, 2.0-ás programjuk új, külön programként érkezett az androidos kliens után kevéssel. Sajnos a jóminőségű menü-grafikát szolid grafikus tartalommal töltik meg, ami nem túl felhasználóbarát.

Az androidos programmal ellentétben csak álló formátumú, ami a hosszabb előrejelzés áttekintésénél például egyáltalán nem előnyös.

A következő app a Weather Neue app, ami egy indiai cég műve (már ha Hyderabad ott van), a Helvetica fontot alkalmazzák a letisztultság szentélyét telefújva tömjénnel.

Időjárás appok – nagyítható!

Tegnap tűnt fel a Solar az iOS tematikus oldalakon, az egyik csak “az időjárás előrejelző programok Clear-je”, ami legalább olyan, mintha azt mondanánk, hogy “a sarki fűszeres nyerte a kisboltok Oszkárját”, de a lényeg nagyjából kijön belőle: a Clear intuitív felületéhez hasonló izgalmas kezelői felületet ad.

Ma pedig a Köpönyeg került a látókörömbe, ami némiképp hasonlít az Időképre, de túl sokat nem tudok még róla elmondani, mert még nem ismerem (se az appot, se a szolgáltatást).

Bónuszként említeném meg (ez az utolsó a képen) a Weather HD alkalmazást, ami gyönyörű animációi miatt figyelemre méltó. iPaden pedig különösen szép lehet.

Na, mit mondtam, hogy felpezsdült a “piac”?