iPhone5 magyar premierhez néhány szó

Két és fél hete jó volt látni a keynote-n, hogy országunk benne van a második körben. Mára árnyaltabb lett a helyzet.

A T-Mobile online webshopjában (kicsit lassú, de korrekt rendszer szerintem) egy óra alatt fogyott el a “készlet”, azaz ennyi idő után zárták le az előrendelést. A személyes belépés után vált láthatóvá a személyre szabott ár, ami a meglévő előfizetéshez illeszkedik, ami egyben vagy részletekben 220 ezer jó magyar forint a 32 gigás modell esetében (kisebbet nem is tudom, mi értelme venni).

Ez a nagyságrend megmutatta, hogy egyrészt a T-Mobile a bevétel idei realizálásában érdekelt (túl nagy induló részlet) illetve a hype maximális meglovagolására készül.

Tegnap, szinte a sorban állás megkezdésével egy időben érkezett a hivatalos sajtótájékoztató, amely alapján nyilvánvalóvá vált hivatalosan is, hogy önhibájábóln kívül ez utóbbira nem fog sor kerülni, ugyanis a nagy érdeklődés ellenére olyan kevés készüléket kapott, amely egy rendkívül korlátos premiert tesz lehetővé.

Ezt mutatja az is, hogy a délelőtti képeken már hoszteszek írják a sorban állók igényeit, gyaníthatóan elkerülendő a későbbi lincshangulatot, hiszen sorba állni sincs értelme, ha nincs már több készülék.

Igényösszeírás T -14 órakor…

Az fel sem merült bennem, hogy beálljak kétszázadiknak a sorba, a két évvel ezelőtti események is mutatják, hogy ennek azért túl sok értelme nincs. Egyszer végigcsináltam, de ma már mások a prioritások és más vagyok én magam is.

Mivel a finanszírozás is megterhelő lett volna ill. a beszerzés sikere is kérdéses, ezért nyilvánvalóan úgy döntöttem, hogy elhalasztom a beszerzést nagyjából év végére. Persze ha bírja addig az egyre öregesebb 4.

Kár, hogy így jártam, hiszen már vagy fél éve készültem erre az eseményre… De 3 hónapot most már csak kibírok…