iOS6: Podcast-mizéria

A héten az App Advice -n jelent meg egy nagyon kimerítő cikk arról, hogy milyen podcast-lejátszót érdemes beszerezni (mivel az Apple arrafelé terelgetni a júzereket, hogy szétszedjék megatalp iTunes-t, és újra pehelysúlyúvá tegyék a médiafogyasztók számára).

A cikkben (aminek végigolvasását tényleg nagyon-nagyon érdeklődő podcast rajongóknak ajánlom) az Apple Podcast alkalmazását vetik össze az Instacast és a Downcast alkalmazásokkal.

Mint arról már korábban talán írtam, az Apple kiadott egy Podcast lejátszót, ami annyira bugos volt, hogy az valami siralmas. Lefagyott, kiakadt, nem töltötte le az új epizódokat, úgyhogy azt lehet mondani, egy rosszul sikerült demónál nem nagyon volt több.

Nem lehetett rendesen beállítani, a múlt hónapban megkajálta a mobilinternet kvótámat (szerencsére majdnem a hó végén), szóval nem igazán volt használható.

Azóta érkezett vagy két frissítés és azt kell mondanom, továbbra is egy vacak. Annyira méltatlan a korábbi Apple termékekhez képest, hogy ezért is simán kijárt volna egy elnézést kérés.

Nem véletlenül lapoztam át a fenti cikket, hogy mit ajánl, hiszen a heti 8-10 podcast meghallgatása a fenti formában nem jelentett túl nagy élményt. Egy olyan lejátszóra vágytam, ami kielégíti valamennyi podcastokkal  kapcsolatos igényemet.

A cikk a Downcast appot hozta ki győztesnek, úgyhogy már be is szereztem, valóban nagyon kellemes app, kiváltotta az RSS Playert is, amit csak azért kellett fenntartanom, hogy a Sportgéza.hu Bukótér elnevezésű F1-tematikájú podcastjét hallgassam, mivel képtelenek voltak feltenni az iTunes-ba rendesen (mint ahogy pl. az Égéstért Bukótért a Totalcarosok).

Egyszóval, mostantól egy újabb third-party alkalmazással kellett az Apple utóbbi időben gyengélkedő programozóit passzolnom. És ez kicsit fanyar szájízt okoz nekem.

Az októberben megjelenő új iTunes-t pedig csak akkor töltöm le, ha a) nagyon muszáj b) tényleg jó.

iOS6: Podcast-mizéria” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lezárva.