A hosszú hétvége fotói

Az október huszonharmadikai hétvégén elég jó időjárás volt, úgyhogy elég sokat jöttünk-mentünk. Misike délután mindig ráért :-), úgyhogy mentünk vele sétálni. Azonban nemcsak Misikét fotóztam, úgyhogy következzenek ezek a képek némi szöveg kíséretében.

Budai Vár

A Bécsi-kapunál próbáltunk parkolni, végülis sikerült, innen mentünk fel a kockaköves várfalon a nyugati oldalra. Itt csodálatos napsütés fogadott minket. Volt némi pára a hegyek felé, gyönyörű ég volt és a lemenő Nap is szépen megvilágította a párát.

A Vár még mindig gyönyörű, mégha kopott is, ami negatívum volt, az a réteses volt, ahol szemmel láthatóan váratlanul érte őket a szombat délutáni jóidő. Alig volt rétes. Ez gáz.

Kopaszi-gát

No, hát valami ilyennek kellene lennie valamennyi budapesti parknak, beleértve az újpesti Szúnyog-szigetet, a Rómaipartot, és a többit.

Sajnos azonban ma ez az egyetlen “európai” színvonalú (értsd: kulturált, tiszta, biztonságos, rendezett, igényes) közpark Budapesten. Sajnálom, ez van.

Ennek megfelelően rengetegen voltak, nagyon-nagyon sokan. Jó volt látni, hogy a korábbi látogatás óta, hogy az akkor üresen kongó épületek ma már nagyrészt használatban vannak, korszerű, igényes helyek lettek.

Az ősz csodálatos színeket produkált.

Citadella-park

Ezt a helyszínt a múltkori sétánk során néztük ki, most felkerestük. Egy nagy park van a Citadella mellett, dísznövényekkel (jobban kitáblázva, mint bármelyik eddig meglátogatott magyarországi arborétumban), padokkal. A park szemmel láthatóan a környékbeliek kedvence, néhányan az őszi napfény utolsó sugaraiban süttették magukat (ezt inkább nem fotóztam le).

Innen tettünk egy körsétát, aminek a végén egy meredek lépcsőn jutottunk fel a Szabadság-szobor elé, onnan visszasétáltunk a járdán és a parkon át a kocsihoz. Itt is sokan voltak, kihasználták az egyik utolsó napfényes délutánt.