29 hely, ami miatt Budapest a legszebb város Európában – saját képekkel (már ahol van) 2. rész

Folytassuk a múlt héten megkezdett sorozatot a második résszel!

9. Széchenyi Lánchíd (aka Lánchíd)

Budapest legrégebbi hídja egy igazi gyöngyszem, uralja a látványt a budai Várból, a pesti sétányról. Nekem is nagy kedvencem, sokat jártam rajta. Sokat jártunk oda csak úgy, a helynek van egy varázsa.

Már régen gyalogoshíddá kellett volna alakítani, ha lenne egy tehermentesítő alternatív híd valamelyik oldalán a közelben…

Tovább is van, kattints rá!

 

10. Vajdahunyad vára

Ez is egy remek milleniumi látnivaló … lenne… ha lenne értelme odamenni. Bár, ezt lehet, hogy visszavonom, a Hősök tere – Szépművészeti Múzeum – Széchenyi fürdő térségben van helye a meghatározhatatlan stílusú kamu/díszletvárnak. Ha valami aktivitással lenne egybekötve, még több embert vonzana szerintem (és itt nem az “udvarán” rendezett kirakodóvásárra gondolok, amik borzalmas tumultussal járnak).

11. Hősök tere

A térről mindig az jut eszembe, hogy milyen ideges vagyok, amikor meglátom, ahogy a díszburkolaton a gördeszkások ugrálnak. Miért nincs ott egy-két rendőr – a nagy tömeg miatt amúgy se ártana oda?! A tér gyönyörű, bár leginkább este vagy hajnalban (amire én még nem vettem a fáradtságot), napközben inkább a forgalmas a találó jelző. Kifejezetten olyan turistáknak való, akik a történelmet is meg akarják ismerni a boron és a gulyáson kívül az ott szereplő államférfiak szobrain keresztül.

Az utóbbi évek elhibázott lépése, hogy a tér alatt nem bővítették a Szépművészetit, szerintem.

12. Párizsi udvar

Még nem jártam fényképezőgéppel a Párizsi Udvarban – bár mostanában (az elmúlt 10-15 évben) anélkül sem, úgyhogy ehhez nem tudok képeket mellékelni.

13. Boscolo Budapest Hotel

Ugyanez igaz erre a helyszínre, sajnos.

14. Magyar Állami Operaház

Úgy látszik, a listának ez a része ilyen, bevallom őszintén, nem jártam az Operaház környékén mostanában fényképezőgéppel (sem).

15. Cipők a Dunaparton

A Margit-híd és Lánchíd közötti Duna-parton méltó emlékhely ez. Több ilyen kellene, hogy sose felejtsenek az emberek.

 

16. Szépművészeti Múzeum

No, itt voltunk egyszer fotózni, íme néhány kép.

17. Four Seasons Hotel Gresham Palace

Ehhez nem tudok túl sokat hozzáfűzni, néhány képet találtam, amin rajta van. Azt hiszem, Turay Ida volt a lakója, aki haláláig ellenállt, hogy felújítsák és szállodává alakítsák…

18. Budavári Sikló

Ez persze max. az én korosztályomnak izgalmas, amennyiben tudjuk, hogy 40 évig bozót volt a helyén. Külföldön ez teljesen átlagos dolog egy hegyes vidéken. Ráadásul drága, a jegyárusok nem beszélnek idegen nyelveket és bankkártyával sem lehet fizetni.

Folytatása következik…