Új BKK bérlet?

Az megvolt, hogy Budapesten az ember vesz egy 30 napos BKK bérletet, akkor azt csak ő használhatja, miután a néni a fülkében rápecsételte a dátumot, az ember pedig ráírta valamelyik igazolványa számát, amely igazolványt érdemes a bérlet közelében tartani, mert úgyis kérik.

Vagyis Budapesten nem egy 30 napra, 1 főre szóló utazási szolgáltatást vesz az ember, hanem Gipsz Jakab megveszi a saját, át nem ruházható bérletét.

Ez sok városban, külföldön pláne nem így van, hiszen az ember miért ne adhatná oda a gyerekének a bérletét azzal, hogy “eriggy le a cébéába egy kiló cukorért, mert kell a legális páleszhoz és pont elfogyott”, miközben ő a garázsban hevíti tovább a cefrét. Semmilyen kár nem éri a BKK-t, hiszen egy időben egy ember utazik. Mindegy, ez Budapest.

Aztán persze ott van, a nagyüzemi hamisítás, ami ugye hosszú éveken át zajlott a szemünk előtt, amikor a bérletpénztáraknál új szelvényt vásárló delikvenstől egy kevésbé szimpatikus fiatalember megpróbálta elkérni a régi szelvényét azzal a szöveggel, hogy gyűjti, majd hogy-hogynem ezek a szelvények újra felbukkantak a pénztárakban lekapart dátumokkal és az egyszeri (értsd: számlát nem kérő) embernek lett újra eladva?

Ilyen volt…

Hát igen.

Mindkét problémára megoldást jelentene bármilyen korszerű elektronikus jegyrendszer bevezetése. Ezzel eltűnnének a trollok a metrómegállókból, egy-két beavatkozó biztonsági ember elég lenne állomásonként, a buszokon is működne az NFC alapú jegyeknél a gyors első ajtós felszállás. De nem, Magyarországon, Budapesten nem!

Most már jó fél éve járok a BKK-val és minden nap felteszem magamban a kérdés, mikor vezetik már be az elektronikus jegyrendszert?!

Mindegy, feltalálták a tutit, a gyárilag a bérletre nyomtatott igazolványszámot, úgyhogy következő hónaptól nekem is lesz ilyen (ma vettem bérletet, de még nyoma sem volt a szisztémának a Déli pu. metrónál (ami alighanem nevezhető egy kiemelten forgalmas helyszínnek)).

Ilyen lesz…

És továbbra is minden reggel és este mutogathatom a bérletem a trolloknak, akik alighanem 10 bérlet után már úgysem képesek a szemükkel látni, hogy lejárt-e a bérletem, amit az orruk alá dugok, vagy sem.

De mikor vezetik már be az elektronikus jegyet, az időarányos, interneten feltölthető jegyet, etc, bármit, ami kicsit is 21. századi? Mikor?

Még több infó: http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/05/13/hospapiros-berlettel/

Az meg milyen, hogy aki cafeteriában kér bérletet, annak egy ezressel drágább? Na hagyjuk.

Új BKK bérlet?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva.