YNAB indahouse – mert kell egy budget

A rendelkezésre álló 34 (okos!) napos tesztidőszak után beruháztam az YNAB elnevezésű szoftverre.

Már régóta megfogalmazódott bennem, hogy kövessem a kiadásaimat és tudjak némiképpen tervezni is, úgyhogy az Agyvihar podcast tippje alapján elkezdtem használni ezt a szoftvert és most a tesztidőszak lejárta után leperkáltam a lóvét érte.

A szoftver talán annyival több, mint egy sima budget-app, hogy segít a költségek menedzselésében és tervezésében.

Félreértés ne essék, nem lesz tőle több pénze az embernek, csak ideje kevesebb, de mostani szemmel azt mondom, segít abban, hogy addig nyújtózkodjak, amíg a takaró ér.

Ehhez persze némi, már-már ideologikus szabályokat és eszmerendszert is ad, ami szerintem nem baj, ha nem tolakodó. A pénzemért ráadásul e-learning tanfolyamokon is részt vehetek, ami szintén nagyon hasznos.

Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb, mint egy (lássuk be utólag) béna Excel-fájlban próbáljuk reprodukálni a tranzakciókat és kihozni belőle valami előremutatót.

A szoftver jól végzi a dolgát, ráadásul elérhető iOS-en is, ami a rendelkezésre álló eszközökkel megkönnyíti a rögzítést, általában ott és azonnal szoktam könyvelni (kivéve a kp. felvétet, az nem áll kézre valahogy a telefonon).

Ráadásul akárhány gépen futhat, tehát nincs gond, ha nem az otthoni gép előtt akarom megnézni, hogy állok anyagilag (bár ez azért általában nem olyan bonyolult művelet ;-)) .

Mindegy, részemről nagyon elégedett vagyok vele és aktívan használom.