Akcióban a Gorillapod Grip Tight

Szóval, mivel (péntek) reggel ötkor Misi ébresztőt fújt (neki meg a 39 fokos láza), hat után elindultam munkába, egyrészt havas várost fotózni (ez annyira nem jött össze), másrészt tesztelni az új állványt.

Első megálló a villamosmegálló, ahol kézből csináltam egy szépen bemozdultat, 15 másodperces expóval. Külön köszönet a hölgynek az ernyővel, aki amikor meglátta a kezemben a telefont, maga elé rántotta az ernyőjét és úgy is maradt, amivel nagyon jót tett a fénykép hangulatának! Köszi!

Második megálló a Moszkva tér, ahol felmentem a hamarosan lebontásra kerülő lépcső tetejére, onnan készítettem behavazott képeket a feldúlt térről:

Aztán Combinóra pattantam és a Margit-híd budai hídfőjénél örökítettem meg a fonódó villamos-projekt (nyilvánvalóan nem haladó) munkálatait…

Végül pedig észak felé tekintve megörökítettem az eddig sosem látott HÉV-alagutat a rézsű alatt…

 

Mindegyik kép a SlowShutter applikációval készült (a Flickr albumban vannak a sima Kamera app-val készített képek is referenciának), a Snapseed app segítségével lettek megutómunkázva… A kis állvány remek bevált. Mivel ahhoz nem voltam elég bátor, hogy a híd nedves korlátjára tekerjem a Gorillapod lábait, ezért a centis olvadt hóba szúrtam a lábakat, teljesen korrekt módon stabilizálták a kamerát.

A kialakítása nem olyan masszív, mint anno a másiké volt, hiszen az iPhone4-hez egy komplett bumpert adott a Joby, aminek az egyik oldalán lévő sínbe belecsúszott a láb. Az bombabiztos volt, itt azonban egy univerzális állványról van, ami nem annyira masszív (persze egy gyors-kötöző minden ilyen jellegű problémát megold).

Az harmadik/negyedik képen látszik, hogy bár maguk az autók nem látszanak, de az aszfaltra vetett fény olyan stabil fényt okozott, hogy az nem oltódott ki – de ez a SlowShutter problémája, nem a kis állványé.

Összességében elégedett vagyok az állvánnyal.