Budapesti kis színes közlekedési egyveleg

Meséltem már, hogy a múlt héten a Moszkva téren jártam? Nem, nem meséltem. Átutazóban sikerült valahogy egyik nap, asszem talán szerdán (?). Csináltam néhány fotót is a domboldalról, hát, csak azt tudom mondani, hogy az lesz maga a csoda, ha ez készen lesz februárra (a kirakott tábla szerint addigra kellene).

Mindegy, arra jó volt, hogy csináljak egy pár animgifet kiemelt képnek, amivel fel tudom dobni a megjelenést, mert nagyon rápörögtem a témára, lesz még úgyis poszt…

Hát szóval, nem semmi!

A reggeli csúcsban a fenti képen is látható kék patós teherautók (nem egy szimpla IFA méret) a metróállomás egyetlen bejárata mellett próbált befurakodni a helyére az emberek között, volt egy kis halálfélelmem, amikor ott álltam mellette (biztos kivannak az idegeim, ja). A tér nagy részét továbbra is a felaprított törmelék borítja, a toronydaru környékén pedig az épülő lejtős épület alapozása és pincéje is készen van lassan. Gigantikus, bár érdekes. hogy vajon mit fognak csinálni a Krisztina krt/Attila út felé vezető irány alagútjával, ami jelen pillanatban be van tömve (ezt elmegyek lefotózni a másik oldalról is, annyira abszurd). Íme:

Meg ez a rengeteg törmelék, ennek mi lesz a sorsa?

No mindegy, haladjunk is tovább a másik kedvencem felé, a fonódó villamos témájára!

Tegnap este olvastam a vs.hu cikkét arról, hogy gyakorlatilag leállt a fonódó villamos HÉV alagút feletti részének építése, mivel a kivitelező fél, hogy az alagút nem fogja elbírni a villamossínt (sineket?). Majd oda is elmegyek fotózni egyik reggel, amikor majd újra jár a Combino.

Érdemes a cikket elolvasni, egy rémálom az egész. Ami szintén fontos, benne van a bűvös dátum, amikor megint le lesz zárva a HÉV-alagút a megerősítő munkálatok miatt, június 12-től augusztus 10-ig, közel két hónapig. Nem tudom, szerencse vagy sem, de ennek a közepébe esik bele az öthetes bölcsi-szünet, amiből két hét úgyis szabi lesz a tervek szerint…

A legszebb mondat ez (amit az emléktáblámra kérnék felvésni, ha esetleg a HÉV-en utazva a fejemre roskadna az alagút egy villamos alatt): “A BKK szerint a teljes alagút újraépítésének szükségessége nem igazolható.” OMFG.

Ez akkora magas labda cliffhanger, hogy a szavak is elakadnak. Várjuk a folytatást!

Végezetül a hétfői történet, amelynek lényege, hogy beszállok a metróba, ami percekig mondogatja, hogy nagyobb időközönként és lassabban közlekedik, majd öt perc álldogálás benyögi, hogy nem megy ez sehová. Irány a pótlóbusz (érdekes módon, az utasok fele a kijáratnál jobbra indult, vagyis alternatív útvonalon ment tovább, nem metrópótlóval), ami szépen nyugodtan el is vitt a Batthyány térre.

Állítólag elromlott egy szerelvény.

De a metróban álldogálva megszólalt mögöttem egy fickó: “Nem ezt újították fel most? Erre tessék, máris elromlott!”. Az ilyenek miatt halnak a szakemberek túl korán.

Másfél éve metrózgatok, ma volt az első eset, hogy gond volt.

Ennyi.