Ma reggeli Moszva tér

Ma reggel már autóval jöttem dolgozni, bár bevallom, nem a szmogriadó miatt, hanem azért, mert sikerült a ház előtt megcsípni egy tuti parkolóhelyet és nem akartam kockáztatni, hogy péntek este nem sikerül ez a mutatvány (statisztikai alapon nagy az esélye, hogy nem) és szombaton pedig munkanap lesz, úgyhogy nem akarnék 4200 jó magyar forintot kidobni az ablakon…

Szóval, még nem jár ugyebár a HÉV a Batyi-ig, úgyhogy maradt a villamosos-combinós variáció, ami egyébként tetű lassú, főleg a Moszkva téren átmászás miatt. A tapasztaltak megerősítették azt, amit korábban írtam, a tér nem működik jól, de nincs más, muszáj használni úgy, ahogy van.

IMG_8732-ANIMATION

Az egykori Postapalota előtt a frissen lezárt utca anyagát pakolta a korábban már jól ismert betondarálóba egy markoló.

0DFD70EB-C3BD-4DA6-A3A3-48D27DC14158

A tér korábbi középpontjában álló metróállomás épületébe szemből is beleharapott a markoló, érdekes lesz, lassan nem marad belőle semmi.

2015-08-07 07.38.51

Egyik kedvencem a sínfeltépő adapter, kegyetlen pusztítást tud végezni… Azt nem hiszem el, hogy azt a jegypénztárat meg a mellette lévő büfét nem tudták a metróbejárat mellé tenni, nem lenne ott már civileknek semmi keresnivalója.

2015-08-07 07.39.33

A fenti képen látható az alagút tetejénél egy kis ív már szabadon, illetve a leendő Alkotás utca – Margit körút kapcsolat (erre fog fonódni a 61-es villamos) kialakításának megkezdése.

A jó hír azonban – már amennyiben jól érzékelem – hogy a térre befelé mentek az üres földszállítók, azaz megkezdték a korábban felhalmozott – részben darált – törmelék nagy ütemben történő eltávolítását. A tér úgy megtelt már a felesleges bontási anyagokkal (amit nyilván nem fognak felhasználni az új kialakításhoz), hogy éppen ideje eltakarítani.

Egyébként az utóbbi időben elég sokat autóztam a környéken, a környező utak a megnövekedett terhelés, a munkagépek miatt iszonyatos állapotban vannak, nagyon remélem, hogy nem a körúti zebrák mintájára fogják helyreállítani őket, hanem legalább egy kopóréteg-csere bele fog férni (aligha, de engedtessék meg, hogy reménykedjek). Ez minden környékbeli utcára érvényes, nem sorolnám.