Már megint felújítunk?

Hír eldugva  a BKK honlapján:

Január 23., szombat üzemkezdettől – február 22., üzemzárásig
(módosítva: 2016.01.19. 19:52-kor)

Részletek:A következő járat(ok) közlekedése karbantartás miatt az alábbiak szerint módosul:

  • A H5-ös hév Batthyány tér és Margit híd, budai hídfő között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. Alternatív eljutási lehetőségként a 109-es autóbusz, a 19-es villamos igénybevételét ajánljuk.

Érintett járat(ok):

  •  H5 Batthyány tér – Szentendre

Megjegyzés:A hévszerelvények rövidített útvonalon, a Margit híd, budai hídfőig, a felszínen lévő végállomásig közlekednek Szentendre felől. A Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között a 19-es villamossal vagy a 109-es autóbusszal utazhatnak. Fentieken kívül a H5-ös jelzésű pótlóbusz is jár, amely hétköznapokon csak a csúcsidőszakokban közlekedik.

Szóval, most, hogy átadták a fonódó villamost (kivéve a lánchídi alagutat), úgy látszik, felszabadult a sínfelújító brigád, kellett neki keresni munkát, amíg be nem indul a hármas metró felújítása (nyugi, az is beindul, az lesz a csattanó)…

Keressünk egy olyan melót, ami télen is csinálható… alagút… HÉV!

Miféle döntéshozó hagyta ezt jóvá, hogy februárban egy hónapig nem éri el az elővárosi vasút a metrót, de még az átszálló megállót sem, hanem megáll kint a műszaki vágányon (ahol a peronon a bicikliút fut, ugyebár), ahová vagy befér csúcsidőben vagy nem és botorkálhat az ember a fagyban (ha még a hó is leesik, hangosan fogok röhögni, megígérem!) az erre alkalmatlan kijelölt sétaúton a Margit-híd budai hídfő felé reggel és este?!

Miért nem csinálják ezt nyáron?

Nem elég, hogy a fonódó villamos menetrendje messze a tökéletestől, a vonalak zsúfoltak és túlterheltek, a Széll Kálmán tér közepe lassan úgy néz ki, mint a mohácsi csatatér, megint bemattolják a HÉV-et?

Egyáltalán, minek költenek rá, ha átveszi az állam?

Nem hiszem el.

Szerencsére nem érint a másik rémálom, a hármas metró felújítása, ami miatt az M3 április 4-től csak a Lehel tér és a Nagyvárad tér között jár, aminek egy nagyon komoly rémálom lesz az eredménye a pesti oldalon. Ezután kívánok hozzá sok sikert és kitartást!