Benne vagyunk a hírekben…

… vagy legalábbis az utcánk meg a rajta uralkodó közrend…

Történik ugyanis (éppen most hág tetőfokára a cselekmény), hogy lomtalanítás van a mi utcánkban. A hétfő estére kiírt lomkirakást persze senki sem veszi komolyan, négy-öt napja már zajlik a lomok elhelyezése.

Bár elvileg tilos és büntetendő, a kihelyezett lomot szervezett bridgádok őrzik, válogatják és próbálják eladni. Amit nem sikerül eladni, abból kiszednek mindent, amiért pénzt lehet kapni, így a keddi takarításkor egy nagy rakás széttépett cafat várja az FKF embereit.

Az azonban elég ritka, ami szombat este történt a mi kis utcácskánkban (ami persze olyan hosszú mint egy kisebb falu főutcája és lakik is vagy tízszer annyi ember benne), nevezetesen az, hogy a lomisok egymásnak estek a térfigyelő kamerák kereszttüzében. Gondolom, rohadtul elegük lehetett az egész nap szakadó eső miatt szarrá ázott lomok között és elszakadt a cérna. Erre mit olvasok vasárnap a hvg.hu-n?

Óbudán, a Juhász Gyula utcában verekedett össze két, a lomtalanítás miatt ott lévő társaság – értesült a 24.hu. Este 7 óra 10 perckor kapták a rendőrök a bejelentést, hogy többen összeverekedtek. A helyszínre több autóval szálltak ki. A lap úgy tudja, egyebek mellett botokkal, baseballütőkkel estek egymásnak a lomisok, miután összevesztek valamin. A helyszínen négy embert fogtak el, akiket előállítottak a III. kerületi Rendőrkapitányságra. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás ellenük.

Bájos, nem igaz?

Vajon mennyire kell elkeseredettnek lenni, hogy egy darab szemétért nekiálljon az ember verekedni baseball-ütőkkel a térfigyelő kamerák alatt?  Tényleg itt tartunk?

 

Mondjuk az meglepő, hogy a rendőrök milyen példásan gyorsan leszerelték a brigádot (tegyük hozzá, már eleve ott sem lehettek volna a lomisok, de mindegy)…

(Akartam egy fotót csinálni az aktuális helyzetről, de – szerencsére – nem arra néz az ablakunk…)