Karácsonyi fényvillamos 2017 – második futam

Szombaton megint felkerekedtünk, a villamos, amire vadásztunk, ezúttal a 14M számot (M, mint metrópótló) viselte.

A Lehel téren kicsit messze sikerült parkolni, de időben odaértünk. Itt azért látszott, hogy komoly közönség várja a produkciót. Jó korán érkezett a villamos és elég hamar tele is lett (ahogy tavaly írtam: kellene ebből a szerelvényből legalább még kettő-három).

El is foglaltam egy új pozíciót, amelyről azt reméltem, hogy jó lehet. Íme:

Aztán jött Shrek és Fiona, akik hosszasan álldogáltak a villamos előtt, Fionáról kép is készült, ha engem kérdezne bárki (nem teszi), azt a mosolygós arcot nem kellene erőltetni.

Aztán betoppant a Szent Család is, csillió gyerek. Apuka telefonnal fotózza őket. OK. Ja, mégse, Anyuka is nekiáll fotózni a szoborszerűen pózoló gyerekeket. Ekkor fogyott el a türelmem és beálltam a villamos mögé, ahol nem lógtak be a turisták. Így tehát nem egy új kép készült el, hanem egy régi, 2011-es kép felújítása. Lehet, hogy erről írok egy külön posztot, mit csináltam akkor másképp.

Mindegy. Íme:

Ezután kocsiba ültünk és az Újpest felé robogó villamos nyomába eredtünk. Sikerült valahol a Béke úton lehagyni és megcéloztuk az újpesti városházát, hogy ott csináljuk fényképeket. Sajnos a környéken annyi autó állt, hogy képtelenség volt parkolni. Mentünk két kört, aztán egy gyors döntéssel magunk mögött hagytuk városházát és más helyszínt kerestünk. A Rózsa utca-Görgey Artúr utca kereszteződésénél álltunk meg, ahol már három szpotter várakozott. Beálltunk a másik oldalra (így utólag, melléjük kellett volna állni) és vártuk a villamost.

Ezek után elindultunk visszafelé, keresni egy jó helyet. Az Árpád úton találtunk parkolóhelyet, úgyhogy beálltunk az Újpest(i) “Állami” Áruházzal szemközti oldalra és ott vártuk a villamost. Késett vagy tíz percet, ami nem tett jót a fittségünknek, mert kezdett hideg lenni… Mindenesetre ott sikerült egy gyenge közepes fotósorozatot csinálni és ezzel zártuk a fotózást!

Videó is készült, amin látszik, hogy megpróbáltuk megelőzni visszafelé, hogy a végállomáson csináljunk még egy szériát, de nem sikerült, úgyhogy a Dózsa György útnál elkanyarodtunk, hogy végigkocsikázzunk a kivilágított Andrássy úton, de ez nem bizonyult jó ötletnek, mert olyan sokan próbálták ugyanezt csinálni, hogy alig haladtunk, úgyhogy végül a (az ebben az irányban majdnem töküres, a másik irányba totál beállt) körúton elhúztunk haza…

Az összes fénykép pedig itt:

DSC08204

Folytatása következik…