Karácsonyi fényvillamos 2017 – harmadik futam

Vasárnap estére egy közeli helyszínt kerestünk, főleg, mivel a villamos is erre járt, az 59-es vonalon. Tavaly járt itt először, most újra megnéztük.

Két menetet vártunk ki, mivel a kb. a vonal felénél lévő helyszínen kb. ennyi időt volt értelme eltölteni a hirtelen hűvösre fordult vasárnap este.

Ilyen helyeken azt a tervet próbáltam megvalósítani, hogy a háttérben lévő épületek is látszanak. Sajnos a Parlamentnél ez annyira nem jött be. Itt, az 59-es vonalon a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kivilágított épülete lett volna a háttér. Már ha ki lett volna világítva. Így maradt a hegyvidéki karácsonyi vásárocska háttérnek.

És akkor elhelyezkedtünk, jött felfelé a Fényvillamos… amikor hirtelen a semmiből (valójában a másik irányból) előbukkant egy másik és beállt a megállóba, eltakarva a másik irányból érkező villamost. Így aztán nem maradt más, csak megvárni, amíg a Tatra hajlandó elindulni lefelé  – és reménykedni, hogy ez előbb fog bekövetkezni, minthogy a Fényvillamos tovább megy felfelé…

Szerencsére előbb elment a villamos, így legalább egy fénykép készülhetett a megállóból távozó villamosról. A fényképen egyébként jól látszik megint az a hiba, ami pl. előjött egy másik témában is, a faág mentén a pixelek elmosódtak, vagy mi történt velük…

No mindegy, áthelyeztük a pozíciónkat, ami egyébként egyáltalán nem könnyű, annyi oszlop és közlekedési tábla van ott, hogy alig lehet egy olyan helyet találni, ahol nem lóg be valami. Mert az emberi szemet, az elmét nem zavarja élőben a sok oszlop és tábla, de ha egy fotón látjuk, akkor megzavarja a kompozíciót.

Jött is, aztán ment is, ahogy jött: fénysebességgel… 😉

Aztán elmentünk vásározni, ahol megállapítottuk, hogy a kemencés lángososnál elfogyott a bacon (lol), a kürtős kalácsosnál indokolatlan a hosszú sor. Végül az egyetlen büfésnél kötöttünk ki, ahol csak csípős kolbász volt (nagyon komoly iq-vákum volt a bodegában, úgyhogy érthető), amiből végül ettünk, de kidobott pénz volt.

Lementünk az érkező villamost fotózni, ahol megint a táblák erdejében próbáltunk valamit összehozni…

Ennek a képnek az érdekessége, hogy a mellette megálló elektromos busz oldalán tükröződik a ledek fénye…

Végül áthelyeztük magunkat egy újabb pozícióba, ami a járda volt látszólag. Bekészültünk, Misi nekilátott egy kiflibe töltött csirkepörköltnek (lol), erre megjelent egy kedves idős úriember egy Suzuki Vitarával, megfordult a zárüvonalon és odaállt mellénk a járdára, mondván, hogy ez egy mozgássérült parkoló. Értem. Ott ült az anyukája/anyósa/felesége a kocsiban, megvárta, ahogy a kedves idős úriember beállt a kenyétlángososhoz a sorba. Gondolom, teljesen indokolt a mozgássérült parkoló/engedély használata a kenyérlángos vásárlásához mozgássérült közreműködésével…

Eszembe is jutott egy érdekes párhuzam… Olyan a mozgássérült parkolási engedély, mint az adókedvezmény. Csak akkor ér valamit, ha van autód/pénzed. Valami ilyesmi.

Mindegy, a lényeg az, hogy beálltunk a sínek vonalába, hogy a távozó villamost fotózzam, ahogy húzza a csíkokat, íme:

Az összes fénykép elérhető itt:

DSC08231

Videó is készült, a legkisebb operatőr közreműködésével:

Tegnap nem volt kedvem a kettes vonalon kóvályogni, úgyhogy a héten szerintem szünetet tartunk és szombatra tervezünk egy menetet egy közeli helyszínen…

Szóval, folytatjuk…