LEGO Star Wars Scout Trooper

Azaz felderítő rohamosztagos és járműve. A létező legbénább elnevezés a legnagyobb figurának.

Erről beszélünk:

Szóval, érdekes egy szett.

Egy figura, ami egész keveset szerepelt anno a Jedi visszatér-ben, a hozzá tartozó járművön. A figura ugyanakkora, mint a többi, vagyis nem lóg ki a sorból túlságosan – és nem arányos az új Darth Vaderrel.

A figura elemei újszerűek, egyrészt a comb fekete, ami most utánanézve jogos, mert a filmben is fekete volt a combján a ruhája, másrészt a csípőjén is kisebb lapocskák találhatóak, illetve a térdnél és a könyöknél is.

Szóval egy egyszerű figura, de sok elemében eltér a megszokott rohamosztagosoktól.

A doboz másik darabja a jármű, egy 42 centi hosszú “robogó”. Azt kell mondanom, leizzadtam, mire elkészültem vele. Lehet, hogy fáradt voltam vagy dehidratált, de a végén már nagyon kínlódtam vele.

3 zacskóból áll, ami – aki csinált már ilyet, tudja – komoly mennyiségű elem. A második zacskó vége felé egy kisebb pánik fogott el, ugyanis az orr-részen lévő két szárnyat tartó négy pöcökből kettő hiányzott.

A két pöcök a harmadik zacskóból került elő, elég ideges voltam addig is. A jármű eleje egy kicsit furcsára sikeredett, de annyi baj legyen.

Szóval, lett egy hatalmas járgány, ami többé kevésbé megfelel a filmben szereplőnek. Lábakon áll, bár egy kicsit instabil, de gyakorlatilag csak a figurával együtt értelmezhető (l. a fenti fotón!)

Ráadásul hatalmas szett, aminek hirtelen nem is találtam helyet a szobánkban, úgyhogy bevittem a munkahelyemre asztali dísznek. Ott elfér.

Szép darab, bár a jármű miatt kilóg a sorból. De éppen ez tetszik benne.

A végére álljon itt az angol úriember videója: