Búcsú KM-től

Elhunyt Koós Miklós, a koos.hu weboldal készítője, régi ismerősöm. Remélem, hogy hívhatom barátomnak, nem túlzás.

Miklóssal a hvg-fórumban találkoztunk a kilencvenes évek végén. Több találkozónak is szervezője és házigazdája volt. Az egyik ilyen, zobákpusztai találkozóra mentünk bringával Balatonföldvárról, sokáig ez volt az egyik leghosszabb bringatúránk Mónival.

Miklós építészmérnök volt és nekem nagyon profinak tűnt – biztos az volt. A tervkritika rovat kifejezetten offenzív volt, néha egészen elképesztő hibákra hívta fel az ingatlantulajdonosok figyelmét. Meg persze azokét is, akik esetleg a jövőben akartak ingatlant építtetni.

Jó ember volt.

Aztán ahogy az xhvg csoport is kihűlt, külön váltak útjaink, majd újra összetalálkoztunk, amikor Mónival 2010-ben nekiálltunk az országjárásnak, ami végül két szezont ért meg.

Ezidő alatt 4000 kilométert kocsikáztunk össze és 59 helyszínt jártunk be. A fotós élménybeszámolók a helyekről az azso.net legkedveltebb írásai, amelyek a koos.hu-n is megjelentek. Fotós barangolásainkat nagy örömmel és lelkesedéssel készítettük (abban az időben, amikor a legdrágább volt a benzin…).

Ennek az időszaknak az összefoglalója megtalálható az azso.net  Hazajáró aloldalán, illetve készítettem egy Facebook oldalt is.

Ha jól emlékszem, akkortájt találkoztunk utoljára személyesen, amikor a tapolcai medencében barangolásunk közepette összefutottunk Sümegen a benzinkút shopjában – teljesen véletlenül.

Amolyan igazi virtuális barátság volt ez. Többször felmerült a Hazajáró rovat folytatása, Miklós rá is kérdezett nálam, de egy kisgyerekkel nem olyan egyszerű irányítottan fotókat készíteni, mint egy szófogadó fotóssegéddel… bocsánat… feleséggel…

De ami késik nem múlik, Misi egyre nagyobb, fegyelmezettebb és érdeklődőbb lesz, úgyhogy szerintem egyre nagyobb az esélye, hogy továbbvisszük a Hazajáró rovatot és Miklós emlékét is.

Búcsúzok Miklóstól, nyugodj békében!