DJI Osmo Mobile 3 indahausz

Az augusztus huszadikai hosszú hétvégén (amikor nem jutottunk ki Ausztriába egy fosós-hányós vírus miatt) megjelent a dji új gimbalja. Rögtön idegállapotba kerültem és meg is nyomtam az előrendelés gombot.

Egy év telt el az előző modell megvásárlása óta (valamivel kevesebb a sajnálatosan túlárazott, de azért alapvetően nyálcsorgatós Osmo Pocket óta). A ketteskével mindig az volt a baj, hogy egy hatalmas dobozban egy hatalmas szerkezet. Ráadásul mivel a szerkezet blokkolja a töltőportot, kb. egy óra után a telefon kimerülésével szünetet kell tartani. De hogy lehet szünetet tartani egy eseményen? Sehogy.

Ketteske

Szóval, hármaska kicsit más. Kicsit kisebb, ami érinti az egyensúlyt sajnos. Van az elején egy gomb, ami nem sok mindenre használható (vagy nem jöttem még rá), ami szintén gyakran útban van nekem. Szóval, mindennek ára van, a méret oltárán feláldozták az ergonómiát. A Combo-változatot vettem, amiben van egy tripod és egy kis táska. Igazából a táska miatt vettem. A tripod elég gyengécske, úgyhogy hármaska ugyanezeken a lábakon áll.

Hármaska

Ráadásul nem sima az alja, úgyhogy láb nélkül nagyon ingatag.

Ketteskét legutóbb a nyaralás során használtam a naplementés timelapse videóhoz.

Hármaska első bevetése pedig a szobi kisvasutas kirándulásunkon volt egy kis B-roll-forgatás keretében. Egyelőre még iPhone 8 Plus-szal.

Itt azért több dolog is tesztelésre került, a Filmic Pro app (ami szerintem eléggé véleményes), a gimbal (itt még nem jöttem rá, hogy milyen mozdulattal lehet pl. békaperspektívában lebegtetni), de azért nem rossz.

Az mondjuk érdekes volt, hogy a telefon túlmelegedett rövid idő alatt a dji Mimo app használata során. Azóta sem mertem kipróbálni, bár ma éppen jött egy frissítés hármaskára, szóval lehet, hogy van remény… Valamennyi ingyen tesztelő egyöntetűen örömmel osztotta meg, hogy végre a Mimo app vezérli ezt az eszközt is. Erről nem tudok ekkora lelkesedéssel beszámolni. Ha mondjuk legközelebb egy drónt tesztelni kellene és tudnám élvezni ennek előnyeit – ajjaj, na az király lenne! 😉

Azóta már rájöttem arra is (egy videó alapján), meg egy kicsit fejlődtem is talán (van esély?)… Alább a legfrissebb B-roll, a hétvégi tanösvényről!

Mondjuk az őszi erdő elég jó téma…

Szóval, milyen a dji Osmo Mobile 3?

Összességében elég jól használható. Óriási előny, hogy akár használat közben is tölthető a telefon. Ezt megtehetjük a gimbalról is, de az elég csúnyán meríti (ezt a Szob-Nagybörzsöny oda-vissza napon teszteltem).

Kis helyen elfér, strapabíró, stabil. Teljesen rendben van.