Korlátozásnapló #9

Ma szabin voltam, persze fogadtam a kollégák hívását, akik nem értik a jeleket. No problemo!

Ma határozatlan időre meghosszabbította a miniszterelnök a kijárási korlátozást. Ezek mellett rejtélyes jogosultságokat kaptak a polgármesterek, hogy húsvét idejére szétzavarják az embereket. Persze néhány órával a dátum előtt ez nem lesz egyszerű… Szinte mindenki könyörög az embereknek, hogy maradjanak otthon az emberek és ne menjenek sehová kirándulni.

Azért dolgoztam is, mint ahogy néhány dolgot a hétvégén még meg akarok csinálni – négy nap túl sok tétlenül üldögélni. Kedden a 4. paragrafus 2. bekezdés alapján bevásárolunk a Mamának meg magunknak.

Szerdán meg talán jönnek a laptopok, ott a helyünk az irodában. Persze a múlt héten kellett volna már megérkezniük, de az nem jött össze. Miután utólag szóltam, bedobták a jolly joker kártyát, hogy a szállító az orvosi eszközöket előre sorolta. Nincs is ezzel semmi baj, de akkor miért nem szóltak?

A nap híre, hogy az egyik fővárosi fenntartású idősek otthonában 100 feletti betegszámot dobott az egyébként nagyon szűkmarkúan mért tesztelés. Az egy vágóhíd lesz, ha egy ilyen helyen szétterjed ez a szar – ez remélem egyértelmű.

Szörnyű.