Korlátozásnapló 12-15.

A héten nem volt energiám írni… Rövid összefoglaló.

Kedden szabin voltam, mivel tartott a tavaszi szünet. Jó volt látni, hogy a kollégák még a tavaszi szünetben is rendületlenül tolták a GDP-t, az Out-of-office üzenet, a “Ne zavarj”-ra állított Jabber sem állt senkinek az útjába, hogy ne hívogasson…

Nyomtunk egy heti bevásárlást.

Ráadásul megkaptuk a választ a szomszédtól, akit finoman (tényleg) megkértem, hogy a kutyái után takarítsa fel az ürüléket, mert így nincs gusztusom kimenni az udvarra. Meg különben is. Na erre megkaptam a sajtpapírra írt jogi állásfoglalást a doktornőtől, hogy ez már határozottan kimeríti a zaklatás fogalmát. Úgy tűnik, hogy ők otthon csak zaklatni szokták egymást, mindig meg-meg állva, máshol az ilyesmit párbeszédnek, kommunikációnak hívják.

És persze a házirend megsértése is jogi kategória, ha már nekiállunk jogászkodni. Ez eléggé rányomta néhány napra a bélyegét a hangulatomra. Komolyan, ez egy elbaszott társasház. Szívesen elköltöznék innét azonnal, ha lenne rá módom.

A hét többi részére a hírek nyomták rá a bélyegüket. Nagyon intenzív volt a hét ebből a szempontból is, már hétvégén kezdődött, amikor elvették az önkormányzatoktól a gépjárműadót, aztán kiderült, hogy az önkormányzati fenntartású Pesti úti öregek otthonában kitört a járvány, amiért kizárólag a főpolgármester felelős (nem), aztán elindult a kórházi ágyak kiürítése, teljesen ész nélkül, utcára téve olyan betegeket, akiknek ez felér a halálos ítélettel.

A hivatalos álláspont szerint csak olyanokat küldenek haza, akik nem szorulnak kórházi ellátásra. De akkor vajon miért voltak eddig kórházban, ha nem? És vajon nem lehetett volna az akut kezelésre és a rehabilitációra szoruló betegeket nem hazaküldeni? Döbbenet.

36000 vagy még több ágyat ürítenek ki, válogatás nélkül. Az újszülött rehabilitációs osztálytól kezdve az ápolási osztályokig. Ezek az emberek halálra lettek ítélve.

Arról nem is beszélve, hogy a 36000 ágy azt jelenti, hogy 180 000 fertőzőtt lesz. Jelen pillanatban 1763 beteg van. Kórházigazgatókat rúgtak ki emiatt. A legnagyobb bajban példás statuáltak és eltávolították az ellenkezőket.

Nem csoda. Ma Magyarország harcban áll, háborút folytat. Mint évek óta. Csak most egy vírus az ellenség. A napi tájékoztatót egy katona, egy rendőr és egy ún. tisztifőorvos tartja, egyfajta katonai akcióvá minősítve az egészségügyi vészhelyzetet. Ebben a háborúban csatáznak mindenkivel, elhárítják a kötözködő és kellemetlen kérdéseket feltevő “balliberálisnak” titulát sajtót, és még sorolhatnám.

Persze jól látszik, hogy eközben megy a háttérben a politikai játszma. A gödi Samsung gyárat hirtelen különleges gazdasági övezetté a Samsung gyárat és környékét, így az ott adózandó iparűzési adót nem a város kapja, hanem a megyei közgyűlés. Göd polgármestere ellenzéki.

Vagyis a vírussal folytatott “harc” közben jut idő a pozíciók zárására és a bűnös városok megbüntetésére.

Aztán Donald Tusk beszólt OV-nak, mire az egyik ugrásra kész kormánybarát “hír”portál azonnal elővette, hogy Donald Tusk nagyapja SS-katona volt… Ezt a sztorit Kaczinsky-ék megpörgették 2005-ben, szemenszedett hazugság. A hírportálnak azonban elég volt, hogy elhintse az incepciót, “nem zörög a haraszt” alapon. Mindezt ráadásul genetikai alapon.

Persze ne higgyük, hogy máshol nincsenek kretének, gondoljunk csak Boris Johnsonra, Nagy-Britannia miniszterelnökére, aki el is kapta a vírust (gondolom, örült neki a terhes barátnője), vagy gondoljunk az amerikaiak narancsszínű bohóc elnökére, Donald Trumpra, aki demokrata hoax-nak nevezte az egész járványt…

Na, látszik, hogy ki vagyok bukva. Agyrém ez az egész!

Rendeltem az Emag.hu-n egy doboz sebészmaszkot. 200 Ft darabja. A gyógyszertárban 500.- Ft volt éppen…

Vissza kell térnem a napi íráshoz…