Korlátozásnapló #20

Kicsit elpilledtem pénteken este, aztán meg felébredtem és nem tudtam elaludni, szóval nem volt valami nagy hangulatom a blogoláshoz.

A péntek eseménytelenül telt, leszámítva, hogy reggeltől estig a kollégákkal telefonáltam, hogy mindenki úgy tudjon dolgozni, ahogy kell. Misi nem tanult, teljesen szétestünk.

Orbán Viktor bejelentette, hogy a május harmadikai tetőzés után enyhíteni fognak a korlátozásokon és újra beindítják a gazdaságot. Persze a nagyvárosok és a gócpontok nem sok enyhítésre számíthatnak.

Az a baj, hogy nem tudhatjuk, május harmadikán tetőzni fog a járvány. Másfelől, ha nyitunk, tuti vissza fog jönni a járvány. Igaz, hogy elvileg van elég kórházi ágy – bár személyzet alig és az eszközök se feltétlenül vannak meg… Kicsit olyan, mintha a nyájimmunitásra hajtanánk rá a második fázisban… Nekem úgy tűnik.

Mindenesetre érdekes látni a Youtube-ra feltöltött videókat, amiben például amerikai városokban az emberek tiltakoznak, hogy vessenek véget a lezárásoknak, mert szeretnének dolgozni, élni. Érdekes látni az automata-fegyverekkel felvonuló polgárokat. Inkább ijesztő. Hasonló, persze fegyver nélküli felvonulásokat látni német városokból is…

Nem tudom, hogy mi a jobb, de az biztos, hogy még ha meg is nyitják a gazdaságot, lesznek áldozatai a gazdasági visszaesésnek, már most is vannak. De vajon mennyi áldozata lehet az újranyitás során újrafertőzött betegeknek?

Fogalmam sincs.