Töltelékposzt: Amazfit GTR indahausz

Máskor ez egy normális poszt lenne, most azonban csak töltelék, hogy kiszálltam az okos-karkötő termékvonalból és beszálltam az okosóra-vonalba…

Úgy voltam vele, hogy bár mocskos drága az Apple Watch, nagyon nagyon nagyon-nagyon drága, de kezd olyan dolgokat tudni, pl. EKG, ami miatt bevállalnám. Ha esetleg valóra válnának a pletykák és tudna mérni pl. véroxigén-szintet, akkor lehetett volna instant get. De vajon mikor mutatják be?

Végül úgy döntöttem, hogy miután jó sok videót megnéztem a Youtube-n a témáról, beleugrok egy Amazfit GTR-be.

A videók alapján elég lett volna az Amazfit GTR Lite is, de azt egyetlen helyen láttam magyar boltban és kicsit elbizonytalanított a bolt, mert a leírásban eléggé össze-vissza voltak a paraméterek. Így aztán amikor beugrott elég az EMAG Boxing Day ajánlata, lecsaptam. A GTR LIte gyk. a GPS hiányát jelenti, ami nekem perpillanat nem okozott volna túl nagy gondot.

Az eddigi tapasztalatok egyértelműen pozitívak. A Mi Band 4 is jól teljesített, bár volt egy teljes adatvesztése, amikor buktam a több évnyi legyalogolt kilométereket, meg mostanában az alvásadatok esetlegesek voltak. Ez azonban olyan, mint amikor valakinek van egy elektromos rollere, aztán vesz egy elektromos robogót. Nem egy Tesla, ugyanúgy elázol esőben, de a kátyúkat jobban bírja és ülés is van rajta.

Szóval, végre egy olyan kijelző, amin szemüveg nélkül is látom az üzeneteket, az időt is nagy számokkal mutatja, óra kinézete van és még egy csomó más előnye van.

Be is állítottam gyorsan a fenti képen látható, hagyományos (Casio) kvarcórára emlékeztető watchface-t, nem rossz a két default is, de a számos az kicsit áttekinthetetlen nekem, míg a mutatós meg végképp szokatlan és a kis mutatók pedig túl kicsik. Állati ez a kamu-kázió-kijelző – mintha nem lenne egyenletes a megvilágítás és a nem aktív részek is látszanak – nagyon menő!

Az eredeti szíj (a képen látható) egy szar. Rövid és szorít. Szerencsére ezt valahogy sejtettem előre, úgyhogy vettem egy olyan szíjat, amit az Apple Watchokhoz is lehet kapni méregdrágán – ez jóval olcsóbb volt nyilván és fokozatmentesen lehet állítani rajta; ha szorít, kicsit kiengedem és kész.

Egyelőre túl sok mást nem tudok róla elmondani.

Nyilván nem fogja három hétig bírni az akku, de nem Apple Watch, amit naponta kétszer kell tölteni, hogy kibírja.