Hurrá nyaralunk 2020: Harmadik nap: Nyugi

2020. július 28. kedd Amikor bejártuk a méltatlan környéket.

No, végül nem mentünk Szilvásváradra, próbáltam enyhíteni a feszültséget, úgyhogy Misi választhatott programot. Így aztán délelőtti programnak fogtuk magunkat és megpróbáltuk felkutatni a kerek-hegyi szárnyvonal nyomait, már ami maradt a megszüntetése után. Érdekes módon a vonal elején lévő hidat nem bontották le. Nem pontosan értem, hogy azt vajon minek hagyták meg. Máshol nem is találtunk síneket, csak a völgy végében, a libegőnél, a régi kocsiszínnél.

A libegőt kihagytam, nem az én stílusom. Mindegy, visszajöttünk és aludtunk egy kicsit, aztán fél három körül lementünk enni, ebédeltünk egy jót, talán kicsit sokat is. Ezután én fennmaradtam a szobában, míg Móni és Misi lementek a wellnessbe.

A wellness után elmentünk a tóparton megkeresni a Görbe-hidat. Kicsit optimista módon azt hittük, hogy fel tudunk oda mászni, de eléggé pofára estünk, úgyhogy visszamásztunk a sétányra és ott örökítettük meg a vonatot, ahogy átmegy a hídon. Persze nem a jó objektívvel, úgyhogy csak darabok lettek a vonatból.

Viszont tegnap lefotóztam a Holdat mindkét objektívvel, egyértelműen szar a Tamron 200-nál, míg a Canon 250-nél is nagyon egyben van. Persze kicsiben. Erről majd később.
Alig találtunk olyan helyet, ahonnét látszik a Palotaszálló, a csónakból optimális, viszont nem tudom, honnét készülhetett az éjszakai fotó, alighanem egy csónakból?
Mindegy, visszaérve le kellett zuhanyoznunk, mert nem voltunk szalonképesek az ebédhez.

Egyébként a szállodából a klíma hiányzik nagyon, borzalmas pára van a szobában, az étteremben. Az étterem különösen gáz, mert nincs semmilyen hűtés, minden tiszta meleg. Reggel sokan a teraszon ültek, bent annyira erős a meleg. Kint viszont azért hűvös van… Este is hasonló, ilyenkor is dugig van a terasz.

Na mindegy.
Megint lementünk megnézni a vízesést, megdöbbentően kevés víz folyik le rajta a tegnapihoz képest. Tényleg elképesztő. Ahogy lefolyt a víz a vasárnapi eső, szinte eltűnt a patak vize. A jó hír az, hogy a Garadna jól teljesít, kb. ugyanakkora a vízhozama, mióta itt vagyunk – már annyira meg lehet állapítani.

Ma határozottan jobb volt Misi hangulata, bár furcsállom ezeket a hangulatingadozásokat.

Holnap irány Szilvásvárad, Eger 43 kilométer+Szilvásvárad. Remélem, hogy ez az út jobb, mint a másik. Attól tartok, hogy amiatt bukjuk a Bánkút/Bálvány kirándulást.