A véletlenül elsülő fegyver…

Meghalt a rendõr , akit társa véletlenül sebesített meg, amikor beszálltak a liftbe, hogy a szolgálat leadására menjenek.

A sztori szerint a rendõrnek véletlenül sült el a fegyvere, amikor beszálltak a liftbe. A társát szegycsonton találta, akit kórházba szállítottak, de belehalt a sérülésbe. (Mondjuk egy közvetlen közelrõl bekapott mellkasi lõtt sebbe elég egyszerû belehalni szerintem…)

A sztori érdekes, hiszen egy pisztolyt ugyebár egyrészt csõre kell tölteni, másrészt ki kell biztosítani. Ez két, igen jól meghatározható mozdulat, amit véletlenül nehéz meglépni… Namindegy.

Amiért ezt leírom, hogy amikor katona voltam, volt a laktanyánkban is egy hasonló eset, amikor az õrség tagjai közül az egyik a sorban haladva csõre töltötte a gépkarabélyt, majd oda tartotta az elõtte menõ (egyébként civilben a legjobb barátja) tarkójához, hogy a Rambóban és így csinálták, aztán fejbelõtte – véletlenül…

Szomorú eset volt az is, nem tudom, végül mi lett az ügy vége. Utána mindenesetre minden õrség elõtt mindenkinek el kellett mondania a szabályokat, nemcsak egy könnyed délelõtti játék volt, mint elõtte.

Késõbb még egy eset fordult elõ, az õrök a szolgálat leadásakor ugyebár egy tartóba kell helyezzék a fegyvert, tárat ki, csõellenõrzés, majd elsütés, hogy biztosan üres a fegyver. Egyszer egy szórakozott katona elfelejtette kivenni a tárat és szitává lõtte a tartó tetejét, szerencsére ott nem sérült meg senki, de szabálytalan fegyverkezelés miatt volt, aki utána rács mögött üldögélt egy keveset…