Az első éjszakai F1 futam…

Alonso újra a csúcson, a Ferrari romokban. Röviden összefoglalva ennyi a története a 800. F-1 futamnak, amely egyben történelmi jelentőségűnek mondott első éjszakai futamként vonult be a sportág történetébe. Walk of Shame, a szégyen sétája, ahogy a nézők nevezték, amint a hat Ferrari szerelő a vállán hozza vissza Massa tankolócsövét a bokszutca végéről. A klasszikus nyalókás ember helyett a Ferrari egy belógatott lámpát használ, amelynek segítségével indítja az autót. A lámpát egy szerelő vezérli, aki azonban teljes mértékben elhibázta a folyamatot, ugyanis a tankolás még javában folyt, amikor zöld jelzést adott Massának, ráadásul éppen egy közeledő Force India elé kiengedve. Massa leszakította a tömlőt, benzinnel beterítve a környező embereket és még néhány bokszot, majd leparkolt a boksz kijáratánál.

A csapat eközben megtankolta Raikkönent és elszaladt a box elejéről a végén álló autóhoz. Persze még bénáztak egy sort, mert a hirtelen meginduló autóba csúnyán beékelődött a tankolócső, aztán Massát útjára engedték és hazasétáltak a csővel… (Palik Laci, ne üvölts, hol az a rohadt távirányító, némítsuk le, oké, most már üvölts te, férfiállat, nem hallom úgyse…)

Ezután a versenyt irányító bírói testület Massát büntette meg. Ezzel az ő versenyének elméletileg vége volt, gyakorlatilag azonban végigment.

Raikkönen a vége előtt négy körrel a rázókövekre hajtva elvesztette az autó feletti uralmát, így a falnak csapódott.

A versenyt Alonso nyerte, a mázlista, aki a Safety Car előtt jött ki tervszerű tankolására, míg az előtte haladókat megbüntették a tiltott időben végrehajtott tankolás miatt. Rosberg második, Hamilton harmadik.