Megyeri híd – végre megnyitották!

Kedden végre valahára megnyitották a Megyeri-hidat, amely összeköttetést teremt Budapest északi részei között, mellesleg az M0 gyorsforgalmi útvonal északi átkelője. Tekintettel arra, hogy a gyorsforgalmi a Szentendrei útnál véget ér, ezért az eredeti (végleges) célját (miszerint az M2/M3 felől érkező tranzitforgalmat elvigye az M1 felé) még nem képes ellátni, azonban egy jelentős lépés a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésében.

Kedden ünnepélyes keretek között adták át délelőtt a hidat, amelyet a késő délutáni órákban vehettek igénybe az autósok, illetve a járdákon a bringások és a gyalogosok (és azoknak minősülő egyebek és más felhatalmazottak – erről majd később).

A híd gyönyörű. Ezt le kell szögezni. Hatalmas mérnöki teljesítmény. Magyarország első ferdekábeles hídja, legnagyobb hídja. Csupa-csupa szuperlatívusz. És valóban! Örülnünk kell neki és büszkének kell lennünk rá. És használnunk kell ésszel. És mielőbb továbbépíteni az M0-t.

Néhány a fentiekkel ellentétes tény a jelenlegi helyzetről.

A közlekedési hatóság (vagy mi) előző nap adott ki ideiglenes használati engedélyt a hídra, tekintettel arra, hogy a hídszerkezet megfelel a közúti közlekedésnek, azonban hiányoznak az érintett települések önkormányzatainak hozzájárulása, tekintettel arra, hogy úgy érzik, az ő problémáikat nem enyhíti a híd.

A híd nincsen készen, legalábbis a környezete. Az azóta híresen hírhedtté vált hullámos kerékpár-rámpát hétfőn aszfaltozták, ráadásul hiányoznak a korlátok a kerékpárút mellöl, ami szerintem kicsit szűk is (de nyilván megfelel a szabványnak centire). A lehajtók környéke még nagyon-nagyon sok tereprendezésért kiált, remélhetőleg mihamarabb készen lesz.

Elmentünk, megnéztük. Gyönyörködtünk benne.

Két további bejegyzés várható még a témában, egyrészt az internetes hírekben egy szemle, másrészt az első estén készült képek. Lesznek még képek, az első havi díszkivilágítást ki kell használni egy rendes(ebb) fényképezőgéppel is.