Az Endeavour hazarepül…

Ahogy azt az [Origo] Tudomány rovatában is lehetett olvasni, az Endeavour űrsikló november 30-i kaliforniai landolása után egy speciálisan erre a célra kialakított Boeing 747-100SR típusú repülőgéppel szállítják el Floridába, ahol új startra készítik elő.

Hogy mi ez a sok helyszín?

Nos, a NASA a floridai Cape Canaveral-en lévő kilövőállomásról indítja rakétáit (minél közelebb van a Föld Egyenlítőjéhez, annál kisebb energia kell a Föld körüli pályára állításhoz). Ott van az összeszerelő üzem, minden alkatrészt oda szállítanak a végső összeszereléshez. Floridában azonban a tervezett landolás idején nem voltak megfelelőek az időjárási körülmények, és mivel az űrsiklónak csak egy dobása van (az űrben sikló jármű aerodinamikailag egy téglára hasonlít leginkább és még hajtóműve sincs, amivel hajtaná magát), nem lehet kockáztatni. Ezért a NASA vállalva a plusz költségeket, amely a hazafuvarozásból adódik, a kaliforniai landolás mellett döntött.

És mi ez a Boeing 747-100SR?

Ez a repülőgépmodell a Jumbo Jet speciális változata, a japán légitársaság megrendelésére fejlesztették ki a hetvenes évek elején. Az SR jelzés a short range, vagyis a rövid hatótávolságot jelenti, vagyis kevesebb üzemanyaggal repül, rövidebb távra, viszont több utassal. A japán modellek az eredeti típus 498 utasával szemben 550 utast voltak képesek elszállítani. A változtatás az üzemanyagtartályok méretének csökkentése mellett a gyakoribb fel- és leszállások miatt kiterjedt a szárnyakra és a futóművek megerősítésére is. Ezeket a modelleket egészen 2006 végéig használták, főleg japán belföldi járatoknál.

A NASA siklási kísérletekhez vásárolta meg a repülőgépet az American Airlines-tól, amely az N905NA lajstromjelet kapta, amelyet 1976-ban alakítottak át a Space Shuttle hordozására speciális tartószerkezetekkel felszerelve. Átalakították a faroknál lévő segédszárnyakat, a vízszintes kormányok végére függőleges stabilizátorokat tettek, hogy a szállítmányról leváló örvények hatásait kiküszöböljék. A siklási kísérleteket 1977-ben az űrben sosem járt Enterprise űrsiklóval hajtották végre, melynek segítségével modellezték a visszatértő űrsikló leszállását. A Challenger-baleset után rendeltek még egyet, ez lett az N911NA, amely ez alkalommal hazaszállította az Endeavourt. Arról lehet felismerni, hogy a felső fedélzeten tíz ablaka van, míg a korábbinak csak három.

N911NA

Az extra tehernek ára van,  megpakolva a repülő csak 1850 km-t tud megtenni és nem repül 15 000 láb felett, azt is csak 0.6 Mach sebességgel. Így aztán egy Kaliforniából hazarepüléskor többször le kell szállnia.  Az egyik leszállás helyszínén, Ellingtonban készültek a bejegyzés illusztrálására használt fotók.

Egy ilyen út különleges más szempontok miatt is. Az űrsikló előtt 200 kilométerrel egy ellenőrző gép repül, az időjárási körülményeket elemezve. Az űrsikló hővédő csempéi ugyanis rendkívül érzékenyek a vízre, ezért kerülni kell a csapadékzónákat (és a kis repülési magasság miatt nem tud föléjük emelkedni). Az űrsiklóval kerülni kell a frontokat és a turbulenciák elkerülése is célszerű. 

Forrás: Wikipedia, Origo
Fotók: Flickr/E-Mans av8pix.com

Az Endeavour hazarepül…” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: A Discovery utolsó útja a levegőben « AZso dot net

Hozzászólások lezárva.