R.I.P. Malév (1946-2012)

Nos, következzék egy kis szubjektum a tegnap, 2012. február 3-án csődbement magyar légitársasággal kapcsolatos élményeimről!

Kezdjük gyerekkori emlékekkel, a nyolcvanas évek végén volt az a reklám, ami annyira meghatározta mind a mai napig a Malév arculatát. Egy olyan zene, amelynek hallatán még az is tudta, miről van szó, aki sosem ült repülőn.

Az alábbi reklám (az egyik legjobb, ami fellelhető) a Malév Pristina járatának megnyitására készült. Tessék!

Tovább is van…

Szóval, alapvetően nem sokszor repültem, de utaztam néhányszor Malév géppel, úgyhogy voltak élményeim. Az igazi élmények azonban a Malév nyilvános szereplései voltak az augusztus 20-i Red Bull Air Race-n.

2006-ban a Malév Boeing 737-800NG és az azóta szintén csődbe ment magyar érdekeltségű fapados légitársaság, a Sky Europe Boeing 737-300 repülőgépei voltak a rendezvény vendégei. Két ekkora repülőgép ilyen közel egymáshoz  ilyen alacsonyan egy város közepén (figyeld a Sky Europe gép árnyékát a Parlamenten!)  – talán sosem láthattunk ilyet és azóta sem. Sajnos egyéb elfoglaltságok miatt nem voltunk ott, de íme egy nagyon komoly videó az eseményről:

2007-ben már ott voltunk az RBAR-en, méghozzá, ha jól emlékszem, bringával voltunk. Ezen a rendezvényen a Malév büszkesége, a 767-es Boeing volt a sztárvendég. Ez volt a Malév utolsó éveinek egyik nagy éve, még megvoltak a 767-esei (pontosabban lízingelte), amelyeket később visszaadott egy kivételével, amelyik ma is a ferihegyi hangár előtt álldogál egy CRJ-200ER-rel együtt.

A 767-es sokkal nagyobb, mint a 737, igazi nagygép, ezekkel teljesítette a Budapest-New York, Budapest-Thaiföld irányokat. Következzék egy amatőr videó erről a 2007-es áthúzásról:

Háromszor húzott el a Duna felett, először kiengedett kerekekkel, nagyon lassan, aztán kétszer behúzott kerekekkel, egyre magasabban és gyorsabban. Mindenesetre gigantikus látvány volt, én így láttam a rakpartról, ahogy behelyezkedik a Citadella mellett(!):

A következő évben nem is volt kérdés, hogy ott volt a helyünk megint az RBAR-en, amikor már egy kisebb gép vett részt az áthúzáson.

2008-ban egy Boeing 737-600 repült el a nézők feje felett, ekkor készült az alábbi fotóm:

Úgy ránézésre olyan 80 méternél magasabban aligha lehetett…

2009-ben is ott voltunk az RBAR-en, amikor a HA-LOS lajtsromú Boeing 737-800 NG repült el az ünneplő tömeg előtt a Duna felett. Egy kicsit magasabban, mint a korábbi években, de azért ott volt.

Az RBAR után magasba csapó budapesti politikai viták miatt és több helyszín lemondása miatt a Red Bull többet nem rendezett Air Race-t, amit én személy szerint nagyon sajnáltam, ettől függetlenül azonban 2009-ben láthattunk Budapest felett parádézó Malév gépet (ha jól tudom).

2010-ben sem maradtam azért malév-élmény nélkül, ugyanis egy céges útra Berlinbe Malév géppel mentünk, a felszállás során készült videó aláfestő zenéjeként pedig felcsendültek a régi, jól ismert zene hangjai:

2012. február 3-án reggel hat órakor érkezett a hír, hogy leállt a Malév, mivel Izraelben már nem akarták megtankolni a járatot, félve, hogy nem fog fizetni. Ennek okán azonnal leállították a járatokat, a gépek egy kivétellel a földön maradtak (az utolsó gép Helsinkiből jött vissza délelőtt).

A helyzet komolyságára jellemző, hogy este háromnegyed hétkor elindult a 14 gép Budapestről utolsó útjára, amelyet Malév hívójel alatt teljesít. Az alábbi screenshot mutatja, ahogy a gépek szépen sorban haladva mentek az írországi Shannonba, ahol a Malévnek lízingbe adó cég, az ILFS székhelye van.

A gépeket a Malév pilóták vitték, két fős személyzet. Őket másnap a Malév retro festésű Bombardier Q400-asa hozta vissza.

Végezetül álljon itt egy kép a shannoni betonon álló Malév flottáról!

Fotó: Malcolm Nason

RIP Malév.