Éles Alpha

Jogos a hozzászólás, végülis nem írtam róla, hogy elkészült a masina. Hát, nem egy-másfél hétig tartott, de végül is nem ez a lényeg.

Az alábbi képen látható, hogy sikerült a fókuszbeállítás. Az is igaz, hogy a 18-200 objektív felhelyezése után volt egy kisebb fókusztalanságom, ami kívülről hasonlít egy mini-agyvérzésre. Azóta a kitobi van a gépen és lábzoom is játszik.

A kép kattintva nagyítható…

A kép érdekessége egyébként, hogy a fényképezőgépnek be volt kapcsolva a GPS-e, és mivel a lakásban nem vette a műholdak jelét, ezért a tesztkép geotagjébe bekerült az utolsó GPS-koordináta, ami megmutatta a franciaországi gyár/javító üzem helyzetét. Az alábbi térképen látható Bergheim falucska, amely a Rajna völgyében a rancia oldalon fekszik, nem messze a francia/német/svájci hármas határtól. Kicsit délre tőle a fehér tetejű üzemcsarnok a Sony gyártelepe.

Mondhatnám azt is, amit PlasztikJózsi szokott (“Csodálatos világban élünk”), de azt kell mondanom, hogy nem csodálom, hogy a Sony itt tart piaci részesedésben, ahol. Ha egy ekkora cég nem talál egy országban egy minőségi javítócéget, akire rá lehet bízni a garanciális szervizt, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem veszik a termékeit. Nem várom én el, hogy egy ilyen méretű országban saját leányvállalata legyen, de ez a másik véglet, amikor egész Európából Bergheimbe hordják a fényképezőgépeket.

Másrészt azért a Sony helyében venném a fáradtságot és megnézném a Sony Szervizeket is, amelyek a márka szégyenei. A budafoki úti egység konkrétan egy 1980-as Gelka szinvonalán áll igényességben. Ennek nyilván sok oka lehet, de méltatlan egy kicsit.

A következő projekt az lesz, hogy lenyugtatom magam és bemérem a teleobjektívekkel is a fókusztesztet, mert ha csak egy objektívvel használható egy DSLR, akkor az nem sokat ér (pedig sajnos megtörténhet).

Szóval, folyt. köv.!