Gázrobbanás Óbudán

Az utóbbi évek egyik legnagyobb közüzemi katasztrófája történt két napja a Tímár utcában. Számomra az teszi különlegessé ezt az egyébként szomorú és tragikus eseményt, hogy 7 évig dolgoztam a képeken is látszó szomszédos Amfi Center irodaházban.

Az alábbi képeket a kollégám készítette és engedélyével teszem közzé itt a blogon exkluzív módon. Jól látszik, hogy az épület harmadik emelete és a felette látható padlástér gyakorlatilag megsemmisült.

DSCF0969

Az is érdekes, hogy az irodaház tetőteraszának az üvegkorlátja például egyáltalán nem sérült, úgyhogy gondolom/remélem, hogy az irodaház elég jól megúszhatta a robbanást. Mondjuk abban biztos vagyok, hogy az éjszakai portás leesett a székéről, amikor történt az eset.

DSCF0970

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a valószínűleg gázrobbanást, amely a lakásban tartózkodó két személy halálát okozta, de mindenképpen elképesztő erejű detonáció volt.

Félek, hogy az öreg épület gázvezeték-hálózata nem volt teljesen tömített… Talán segít a hasonló eseteket megelőzni az a jogszabály, amelynek hatálya alatt rendszeresen kell a gázvezetékek állapotát ellenőriztetni.

Az is lehet, hogy valami teljesen más oka volt a robbanásnak.

Végezetül, következzék a katasztrófavédelem videója a helyszínről, amely közvetlen közelről, még a mentés közben mutatja az elképesztő pusztítást.

Remélem, hogy az érintettek hamar megnyugvást találnak és rendeződik a felbolygatott életük!

További források: