LTE most

Az Appleblog cikke ösztönzött arra, hogy megmérjem az LTE sebességet, hiszen nemrég bővített frekvenciákat a Telekom és ezzel gyakorlatilag országossá bővült a 4G hálózata, amelyen 800, 1800 és 2600 Megahertzen valamennyi jelen pillanatban kapható iPhone és iPad tud kommunikálni (megfelelő mobilinternet-előfizetés esetén természetesen). Budapesten 1800 MHz-en nem sok változás történt, hiszen itt eddig is elérhető volt a 4G.

Fentiek tükrében tehát kikapcsoltam a Wifit és beröffentettem a Speedtest.net appot. A mérés eredménye a következő lett:

És csak ültem és néztem kifelé a fejemből…

Ez a sebesség meglepett, különösen a cikkben látható kép után, de aztán lassanként rájöttem, mi a turpisság. A Telekom a netcsomagom sebességét felemelte a maximumra korábban, és most az új telefon tudja is ezt kezelni, így kaptam ezt az eredményt. Így tehát a jelenlegi NetPlusz L 1 GB adatforgalmat tartalmaz, 150 Mbps max. sebességgel. Nem semmi!!!

Mutattam a kollégáimnak is, akik között ezzel foglalkozó termékmanagerek vannak és csak pislogtak… de nagyon pislogtak…

Mindegy, ha már belejöttem, mértem egy tesztet reggel otthon, a UPC Fibernet 60 (60/6) 44/6-t tudott, míg a cégnél az 50/50-es bérelt vonali internet 39/39-t…