Az elátkozott aluljáró: vasárnap leteszteljük!

Csütörtöktől végre használni lehet az elátkozott pilisvörösvári közúti aluljárót, ami az elátkozott esztergomi vasútvonal alatt visz át, amit viszont még nem adtak át.

Szép csendben megnyitották a gépjárművek előtt a 10-es út forgalmát az esztergomi vasútvonal alatt átvezető pilisvörösvári közúti aluljárót. Ez azért hír, mert a helybéliek közül már senki sem nagyon bízott ebben.

Legutoljára tavaly júniusban számoltunk be helyszíni riportban a nevezetes építményről, amit kiástak, fölé építették a vágányokat, majd elöntötte a víz, végül betemették az egészet. A helyiek között már az terjedt el, hogy a kivitelező meggondolta magát, és felüljárót épít aluljáró helyett a közúti forgalomnak.

Az aluljáró tavaly nyáron leginkább egy harckocsi gyakorlótérre emlékeztetett, vasbeton tankcsapdákkal, órási mesterséges tóval. Mint kiderült, meg kellett várni, hogy a víz felszáradjon. Akkor tavaly október végére ígérte az átadást (ideiglenesen) a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. illetékese, 2015 elejére pedig a végleges átadást. Ebből lett 2015 áprilisa, de az aluljárót láthatóan még ideiglenes útvonalon használják az autók. A végső átadás időpontját nem tudjuk.

Via Index.hu

Akkor fog ez az aluljáró legközelebb bekerülni a hírekbe, amikor az első nagy zivatar elárasztja vízzel és sakk-mattolja a forgalmat… De ne legyen igazam… De ha igazam lesz, hangosan fogok röhögni…